MOŽETE LI DA POGODITE ŠTA SU OVI ŠARENI OBJEKTI NA SLICI? Reč je o nečemu po čemu često hodamo! (FOTO)
Svaki put kada sam ih gledao pod mikroskopom sam bio fasciniran, Foto: Printscreen

neverovatno otkriće

MOŽETE LI DA POGODITE ŠTA SU OVI ŠARENI OBJEKTI NA SLICI? Reč je o nečemu po čemu često hodamo! (FOTO)

Ove slike su nastale povećanjem od 250 puta pod mikroskopom

Objavljeno:

Po prvi put možemo zaviriti u svet zrna peska koje nam otkrivaju njihovu neverovatnu lepotu i to uz pomoć profesor Garija Grinberga i naravno mikroskopa....

Ove slike su nastale povećanjem od 250 puta pod mikroskopom,i pokazale su da sićušna zrna peska mogi izgledati prelepo, da mogu imati šarenu i jedinstvenu strukturu kao kod pahulja snega.

Kada se zaviri u taj magični svet lepote nevidljivim za ljudsko oko minijaturne čestice peska izgledaju kao fragmenti kristala,ili spiralne školjke poneki od njih podsećaju oblikom komadiće vulkanskih stena.

Profesor Gari Grinberg,koji je doktorirao biomedicinska istraživanja na Univerzitetu u Londonu, je izjavio: "Ovo je neverovatno, kada hodamo po plaži mi kao da hodamo po nekom sitnom lepom blagu."

"Svaki put kada sam ih gledao pod mikroskopom sam bio fasciniran i oduševljen složenostu i orginalnosti malih zrna peska", objasnio je on.

Profesor Grinberg je proveo 5 godina u potrazi za ovako prelepim zrnima peska iz celoga sveta koje je fotografisao. Njegove slike peska pokazuju pesak iz svih krajeva sveta od Japana do Irske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.