7 razloga zašto žene treba da piju pivo (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

popijte ga odmah

7 razloga zašto žene treba da piju pivo (FOTO) (GIF)

Umereno ispijanje alkohola može biti jako zdravo za organizam, pogotovo kada je u pitanju žensko zdravlje
Objavljeno:

Ukoliko volite da s vremena na vreme popijete po koju čašu piva činite dobro za svoj organizam, a da to možda niste ni znale. Doktori poručuju: Nije loše popiti 2,5 litra piva na dan! (FOTO) Neke skorašnje studije su pokazale da pivo, a posebno tamno, ima mnogo blagodati za zdravlje i lepotu žena. Super vest: 2 piva na dan štite od srčke (FOTO) (GIF) 7 razloga zašto biste trebale da popijete bar jednu čašu piva dnevno: 1. Jača kosti Žene koje piju 2 piva na dan imaju jače kosti od onihkoje ne piju. To je rezultat studije sa koledža ‚‚National College of Naturopathic Medicine" iz američke države Oregon koja je objavljena u ‚‚Natural Medicine Journal".

foto: Shutterstock
Ta studija je pokazala da pivo sadrži značajne količine bio razgradivog silicijuma, što je jedan od najznačajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva se posebno preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.
foto: giphy
2. Štiti od prehlade i ima protiv upalna svojstva Pivo je izvor vitamina i minerala koa što su magnezijum, kalcijum i selen koje štite čitav organizam od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidanse koji jačaju imunitet organizma.
foto: Profimedia
3. Prolepšava kožu Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je odgovoran za lepu i zategnutu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, pa daje energiju čitavom telu.
foto: tumblr
Kako se iz hrane ne apsorbuje dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na druge načine. Postoji čak i urbana legenda da komarci izbegavaju osobe koje imaju uravnotežene količine B kompleksa u telu.
foto: Thinkstock

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.