NEMATE VIŠE JAJA, A NEOPHODNA SU U RECEPTU? Ove dve namirnice mogu poslužiti kao ZAMENA!
Jaja / Ilustarcija, Foto: Profimedia

SVI SMO BILI U OVOJ SITUACIJI

NEMATE VIŠE JAJA, A NEOPHODNA SU U RECEPTU? Ove dve namirnice mogu poslužiti kao ZAMENA!

Iako su police ovih dana bolje opremljene nego što su bile na početku izolacije pre mesec dana, trgovine širom SAD-a ograničavaju količine jaja koje može da kupi pojedinac

Objavljeno:

Zbog globalne zdravstvene krize naglo je u svetu porasla prodaja jaja, a samo u SAD-u premašila je redovne prodajne rekorde za 200 posto, piše FOXNews.

Zbog velike potražnje pala je i cena jaja. Iako su police ovih dana bolje opremljene nego što su bile na početku izolacije pre mesec dana, trgovine širom SAD-a ograničavaju količine jaja koje može da kupi pojedinac, pa tako svaki kupac ima pravo na dva pakovanja..

Bez obzira na to jeste li među onima koji su se opremili jajima i imaju zalihe, ili su vam ona na listi za kupovinu kad sledeći put budete išli u nabavku, postoje namirnice na osnovu kojih možete da ih zamenite.

Kuvarica Rebeka Strand iz Konagra Barnsa je poznata među kulinarima u Čikagu.

- Moja omiljena zamena kad nestane jaja je, verovali ili ne, mineralna voda. Količina od 1/4 šoljice će zameniti jedno jaje. Gazirana voda i soda bikarbona takođe mogu da pomognu, ali će zbog arome uticati na ukus jela koje pripremate - kazala je Strand.

Savetovala je i druge alternativne namirnice poput jogurta, sosa od jabuke, konzervirane bundeve ili zgnječene banane, a te će sastojke jelu dodati i nutritivne vrednosti.

- Ako ništa od toga nemate kod kuće, možete da uzmete dve kašičice praška za pecivo umesto jednog jajeta - savetovala je.

Kako biste izbegli mogućnost da vam tokom izolacije nedostaju važne namirnice, Strand savetuje da kuću opremite proizvodima koji imaju duži rok trajanja poput krompira, luka, žitarica i riže.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.