18 mitova o dijetama u koje odmah morate prestati da verujete (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

da bude lakše

18 mitova o dijetama u koje odmah morate prestati da verujete (FOTO) (GIF)

uprkos vašem velikom trudu i iscrpljujućim dijetama ne uspevate da smršate ni gram? To je zato što ne unetae da pronađete balans u ishrani i zato što se pridržavate nekih od ovih stvari
Objavljeno:

Dijete su omiljena tema za svaku ženu, čak i kada im nisu potrebne vole da zavire da vide šta se nalazi na tom posebnom meniju.

Smršajte 5 kilograma za 5 dana! Da, moguće je! (FOTO) (GIF) Nekim ljudima ne uspeva da smršaju čak iako jako paze na ishranu, a to se dešava baš zbog toga što nisu sve dijete delotvorne i pogodne za svaku osobu.

Zašto ne možete da smršate? (GIF) 18 zabluda o dijetama u koje morate da prestanete da verujete ako hoćete da smršate: 1. Ne treba jesti posle 6 sati uveče Apsolutno netačno, što češće jedete to će vam metabolizam biti brži. ne treba preobilno jesti 2 - 3 sata pre spavanja, ali organiz,mu je potrebna hrana i tokom sna jer se i onda troši.

foto: ilyke.co

2. Sve kalorije su iste Broj kalorija je mit koji mršavi ljudi uopšte ne razumeju i nije jednostavno. Nije sve u tome šta jedete, poenta je kako vaše telo utiče na različite načine i varira u zavisnosti od hrane. Pojedine namirnice su jako kalorične ali mnogo ubrzavaju metabolizam

foto: ilyke.co

3. Voćni sok je zdrav Voćni sok ne sadrži sve vitamine i minerale koji se nalaze u voću, već sadrži i veliku količinu šećera, bez vlakana. Vlakna pomažu da se apsorbuje šećer, voćnim sokom bez vlakana junosite preko 40 g više šećera u organizam. jesti voće je zdravije od ispijanja soka, a i dijetalnije.

foto: ilyke.co

4. Crna čokolada pomaže da smršate Crna čokolada je zdravija i sadrži vlakna, gvožđe, magnezijum, bakar.. Trebalo bi je jesti s vremena na vreme. Kada je u pitanju gubitak na kilaži, to nije potpuno tačno. Crna čokolada ima određene zdravstvene koristi, ali i sadrži dosta šećera. Dobro utiče na raspoloženje a kakao ubrzava metabolizam, ipak je to čokolada i kao takva ne utiče na mršavljenje.

foto: ilyke.co

5. Ako jedrete manje smršaćete Ako jedete jednom dnevno ili naglo smanjite porcije nećete postići efekat mršavljenja. Telo će nakupljati zalihe da ne bi ostlo bez hrane. Te zalihe će se pretvarati u masti. Ako jedete više puta dnevno manje porcije ubrzaćete metabolizam i lakše ćete smršati.

foto: ilyke.co

6. Treba piti najmanje 8 čaša vode dnevno Ne postoji određena količina vode koju dnevno treba da popijete. Svakome je potrebna drugačija količina. Vaše telo zna najbolje koliko vam je vode potrebno i to vam govori time što ste žedni.

foto: ilyke.co
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.