AKO PERETE PATIKE U VEŠ MAŠINI, DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Ovaj trik rešava neprijatni problem s obućom!
Isprobajte trik, Foto: Profimedia

korisno

AKO PERETE PATIKE U VEŠ MAŠINI, DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Ovaj trik rešava neprijatni problem s obućom!

Kako biste očistili svoje patike i rešili se neprijatnih mirisa, isprobajte ovu jednostavnu metodu

Objavljeno:

Ako imate par patika ili cipela kojima se svakodnevno koristite, postoji velika mogućnost da su počele ispuštati neprijatne mirise.

Kombinacija znoja i vrućine na malom području savršena je za razvoj bakterija. Kako biste očistili svoje patike i rešili se neprijatnih mirisa, isprobajte ovu jednostavnu metodu, prenosi Real Simple. Sve što vam je potrebno za pranje i održavanje patika jeste deterdžent za pranje rublja i sirće. Ako se patike mogu prati u veš mašinu, stavite ih na lagano, toplo pranje s malom količina deterdženta za rublje i jednom čašom sirćeta. Nemojte dodavati omekšivač jer bi on mogao uništiti vaše patike.

Nakon što završe s pranjem, stavite ih na sunce da se samostalno osuše. Nikad ih nemojte stavljati u sušilicu jer bi lepak moglo da oslabi i patike bi se mogle raspasti. Ako vam patike nisu prikladne za veš mašinu operite ih na ruke.

Postoji i nekoliko stvari koje biste mogli raditi kako biste izbegli stvaranje neprijatnih mirisa u patikama. Nemojte nositi iste patike svaki dan, već menjajte nekoliko pari cipela. Kada cipele spremate na kraju sezone, uvek ih prvo operite te u njih stavite novine koje će upijati svu vlagu. Takođe možete u cipele staviti sloj praška bez mirisa, poput sode bikarbone. Pre nošenja samo uklonite ostatak praška.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.