Šta se dogodi u telu ako nekoliko sekundi duvate u palac? (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

za relaksaciju i mir

Šta se dogodi u telu ako nekoliko sekundi duvate u palac? (FOTO) (GIF)

Želeli biste da se brzo oslobpodite stresa ali ne možete? Ova tehnika će vam pomoći u tome
Objavljeno:

Ko još danas nije pod nekim stresom? Hteli da ga se oslobodite i da odmah olakšate pritisak koji osećate sa svih strana? Razgovarate sami sa sobom? Ne, niste ludi, naprotiv! (FOTO) (GIF) Ukoliko želite da se odmah oslobodite stresa duvajte nekoliko sekundi u palac. Ova tehnika stimuliše rad vagusa, dva ekspanzivna nerva koji se protežu sa jedne strane tela na drugu, krećući od moždanog tkiva prema vratu, a nastavljaju se u prsiam i abdomenu. Stimulisanje nerva vagusa usporava rad srca što smanjuje osećaj stresa i smiruje vas. Zašto ne možete da smršate? (GIF)

foto: Thinkstock
Uz pravilnu tehniku duvanje u palac može pomoći u njihovo stimuliranje. Stavite palac u usta (kao beba kada siše palac), okružite ga što jače usnama da biste stvorili vakum i jako dunite pokušavajući da nimalo vazduha ne prođe napolje.
foto: giphy
Ova tehnika duvanja u palac stvara pojačani pritisak unutar abdomena i stimuliše vagus koji na taj način usporava otkucaje srca, a to se događa zato što pokušavate da izdahnete kroz blokirani disajni put. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.