6 stvari koje morate da izbegavate ako nećete da vas izujedaju komarci (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

SITNE NAPASTI

6 stvari koje morate da izbegavate ako nećete da vas izujedaju komarci (FOTO) (GIF)

Tako su mali, a tako jako ujedaju. Ne češite se čitavo leto kad već možete da ih pobedite
Objavljeno:

Najveća letnja napast komarac je jako sićušan ali skoro nezaustavljiv. Iako su toliko mali komarci oštro grizu. Često ste izujedani i ne znate kako više da se odbranite od njih? Zašto komarci ujedaju neke ljudi a drugima ne žele ni da priđu? Imamo odgovor! (FOTO) (GIF) (VIDEO) Ovih 6 stvari privlače komarce pa probajte da ih izbegavate:

foto: Shutterstock
1. Tamna odeća i lišće Tamna odeća i lišće privlače komarce, zato izbegavajte odeću tamnih boja i nemojte da sedite blizu biljaka sa tamnim lišćem
foto: tumblr
2. Ugljen dioksid Telo ga ispušta kada napolju vrućina ili nakon vežbanja. Nemojte sedeti u blizini sveća, ili vežbati pored reke ili neke bare.
foto: Profimedia
3. Mlečna kiselina Telo oslobađa mlečnu kiselinu nakon vežbanja ili nakon unosa određenih namirnica, na primer slane hrane. Mlečna kiselina je magnet za komarce.
foto: tumblr
4. Cvetni i voćni mirisi Malo ko zna da voćni i cvetni mirisi mogu privući komarce. Kreme za lice i telo, šamponi, lakovi za kosu, kozmetika i kreme za sunčanje mogu da sadrže suptilne mirise koji privlače insekte.
foto: Shutterstock
5. Temperatura kože Različite vrste komaraca vole različitu temperaturu kože. Hladnija temperatura tela poput hladnih ruku i nogu je privlačnija za komarce.
foto: Tumblr
6. Vlaga Komarci vole vlagu, čak i male količine vode poput vlažnog cveća ili bara će privući komarce. Ustajala voda je mesto gde se komarci razmnožavaju. Komarce će privući čak i male količine znoja sa vašrg tela.
foto: Tumblr
(Espreso.co.rs / Izvor: alternativazavas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.