KAKO NEGOVATI KOSU U KARANTINU DOK NEMA FRIZERSKIH SALONA: Peđa Božić otkriva kako da sačuvamo SJAJ KOSE!
Foto: Privatna arhiva

KAKO BITI LEP BEZ SALONA

KAKO NEGOVATI KOSU U KARANTINU DOK NEMA FRIZERSKIH SALONA: Peđa Božić otkriva kako da sačuvamo SJAJ KOSE!

Poznati beogradski frizer Predrag Peđa Božić dane provodi u svom domu, gde odmara, puni baterije i čeka da dođe vreme za nove pobede, budući da su mu se brojni planovi pekinuli i izjalovili zbog pandemije korona virusa.

Objavljeno:

Dok je u samoizlaciji, iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa njim o trendovima kada je frizeraj u pitanju, kao i da ga pitamo na koji način možemo da budemo lepe i za vreme karantinskih dana.

- Uvek možete da vežete rep, bilo da je on visok, konjski ili nizak. Rep vam otvara lice i ističe osmeh i lepotu. Za to vam treba dva minuta, a uvek ćete izgledati uredno i pristojno - otkriva ovaj majstor za sjajan izgled u svakom trenutku, naravno tu su i nekoliko vrsta pletenica koje mozete same isplesti .

Kada je reč o vezanoj kosi bila ona ravna ili upletena, uz pomoć par ukosnica mozete napraviti i punđu koja će izgledati sasvim pristojno. Ipak, naglašava da je izolacija idealan trenutak da negujemo kosu, koja je izmučena i umorna usled svakodnevnog tretiranja i čestog feniranja, kada život teče ustaljenim ritmom.

foto: Emilija Jovanović

- Iskoristite ove dane da oporavite kosu u potpunosti. Kokosovo ulje je svima dostupno i pristupačno. Nanesite ga od korena i celu dužinu, natopite lepo i držite što duže. Ako ste u mogućnosti, idealno bi bilo da prespavate sa ovom maskom. Kokosovo ulje se lako ispira, a na kosu deluje magično - kaže Peđa.

On dodaje kako se u ovim danima treba suzdržati feniranja, peglanja i uvijanja kose, jer, kako kaže, svi ti tretmani malo po malo oštećuju dlaku.

- Ako baš želite ravnu kosu, najbolja za to je pljosnata četka. Samo je blago povlačite nadole i sušite kosu, dobićete efekat ravno fenirane kose. Svakako je bolje da imate puštenu kosu, pa je nemojte često vezivati dok ste u kući - zaključuje Božić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.