Da li su žene srećnije od muškaraca? (FOTO)
Foto: Profimedia

LEPŠI I JAČI POL

Da li su žene srećnije od muškaraca? (FOTO)

U svim zemljama sveta dame zarađuju manje od gospode i iako su u proseku obrazovanije teže dobijaju unapređenje, ali su zato manje usamlnjene i pod manim stersom
Objavljeno:

Često se kroz razgovor provuče tema muško ženskih odnosa, a da li ste se nakad zapitali ko je zapravo srećniji - muškarci ili žene? 6 znakova da je vaš prijatelj do ušiju zaljubljen u vas (FOTO) Žene u provode u proseku 279 minuta dnevno obavljajući kućne poslove i brinući se za decu i starije, dok muškarci na te aktivnosti potroše 131 minut svakog dana. 10 znakova koji pokazuju da se sviđate kolegi (FOTO) (GIF)

foto: Profimedia
Istovremeno, žene u svim zemljama sveta su slabije plaćene od muškaraca i sporije napreduju na poslu. Po kriterijumima zdravlja, posla, društvenosti, obrazovanja i ravnoteže između poslovnog i privatnog života, žene su srećniji pol.
foto: Profimedia
Muškarci rade duže i češće se izlažu opasnostima, i zbog toga imaju kraći očekivani životni vek. Trostruko veća verovatnoća je da će muškarci biti ubijeni, a 0,5 posto veće šanse da će biti napadnuti ili opljačkani. Iako su muškarci nešto boljeg zdravlja u mlađim godinama, oni u proseku žive šest godina kraće od žena.
foto: Profimedia
Jedna od velikih prednosti žena su razvijeniji društveni odnosi i veliki broj ljudi sa kojima dolaze u kontakt, kao i činjenica da su u proseku obrazovanije od muškaraca. Iako je verovatno da će i dalje zarađivati nego muškarci, one su i manje usamljene i pod manjim stresom, objasnili su istraživači.
foto: Profimedia
(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.