DEZINFIKUJTE SVOJE RADNO MESTO: Ovo su površine koje MORATE DA ČISTITE kako biste ostali zdravi!
Ilustracija, Foto: Profimedia

održavate higijenu

DEZINFIKUJTE SVOJE RADNO MESTO: Ovo su površine koje MORATE DA ČISTITE kako biste ostali zdravi!

Novi koronavirus prenosi se s čoveka na čoveka, pa dodirivanje zaraženih površina može biti jedan od načina prenosa

Objavljeno: 14:33h

Kancelarije pružaju stotine mikroskopski malih i ne tako malih utočišta za viruse i bakterije poput razmaka na tastaturama, prekidača za svetlo, dugmeta na liftu ili ručke na zajedničkom frižideru, podseća CNN.

Novi koronavirus prenosi se s čoveka na čoveka, pa dodirivanje zaraženih površina može biti jedan od načina prenosa.

No nemojte odmah pojuriti na bolovanje - stručnjaci iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti imaju savete kako primereno dezinfikovati radna mesta kako biste tokom pandemije ostali zdravi, a vaše radno mesto čisto.

Pre početka smene odobrenim dezinfekcijskim sredstvom očistite radni sto, tastaturu, računarski miš, službeni telefon i druge površine koje vi i vaši kolege često dodirujete.

foto: Profimedia

Dezinfekciju sprovedite na pravi način i prema uputstiva. Kako bi djelovalo, dezinfekcijsko sredstvo mora ostati vlažno na površini koju tretirate između tri i pet minuta, pa to može zahtevati mnogo dezinfekcijskih maramica.

Budite spremni na česte odlaske do umivaonika kako biste prali ruke prije nego što jedete, nakon što jedete, nakon što dodirujete kvake ili izduvate nos. Ruke temeljno svaki puta nasapunajte i operite svaki deo šake i prstiju.

Ako nemate sapuna dezinfektivno sredstvo za ruke dobra je zamena. No ne zaboravite i nakon toga da je temeljno pranje ruku sapunom najvažnije. S obzirom na to da se novi koronavirus prenosi s čoveka na čoveka izbegavajte nepotrebne fizičke dodire i blizinu.

Odbijanje rukovanja više se ne smatra nepristojnim - sad je preporučeno. Mahnite rukom, pozdravite palcem gore. Redovno čistite sve površine svog pametnog telefona primerenim sredstvima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.