VELIKA ISTINA O MAČKAMA: Svi misle da vole ljude samo zbog hrane, ali evo kako nas one ZAPRAVO VIDE!
Mačke su prelepe, Foto: Zorana Jevtić

NAJLEPŠE LJUBIMICE

VELIKA ISTINA O MAČKAMA: Svi misle da vole ljude samo zbog hrane, ali evo kako nas one ZAPRAVO VIDE!

Postoje različiti načini na koje vas ljubav može pokazati

Objavljeno:

Studije su pokazale da mačke imaju društveno-kognitivne sposobnosti i mogu vas videti kao svog roditelja.

Kako bi zadovoljila radoznalost svih ljubitelja mačaka, Bright Side je objasnila zašto vas mačka vidi kao svog roditelja.

Oni su društvene životinje.

Većina mačaka ima društvene potrebe. Mogu se sprijateljiti i komunicirati s drugim životinjama. Oni čak mogu osetiti gubitak. Mačke se takođe pokušavaju družiti i povezati se s ljudima. Zapravo, neki stručnjaci kažu da i mačke misle da smo mi mačke. Veće od njih, ali ipak mačke. Oni vas vide kao porodicu.

foto: Stefan Kojić

Vezani su za vas.

Vaša mačka traži bliskost sa vama. Oni pokušavaju biti uključeni u ono što radite kako biste stvorili osećaj povezanosti. Jednom kada stvore tu vezu, više niko neće moći da je prekine. Ovakvo ponašanje prema vlasniku prisutno je i tokom odrastanja mačaka, što znači da vas vaša mačka vidi kao svog primarnog negovatelja.

Oni su pod stresom kada niste bliski.

Prema nekim istraživanjima, ako se nalazite u sobi s mačkom i ostavite je dve minute na miru, osećaće se nesigurno, što će izazvati stres. Njihov nivo stresa smanjuje se kada se vratite i budete ponovo zajedno.

Vi ste njihovo sigurno mesto.

Mačke imaju mogućnost razlikovanja između sigurnih i onih koji nisu. Prema studijama, vrlo veliki postotak mačaka oseća se sigurnije kada su sa svojim vlasnicima. Većina mačaka bira svoje vlasnike kao prvi izvor sigurnosti, baš kao što to čine deca s roditeljima.

Brinu o tebi

Iako ovo možda nije tako očito, vaša mačka se zaista brine za vas. Postoje različiti načini na koje vas ljubav može pokazati. Na primer, lupanje, buljenje u vas, usmeravanje na trbuh, puštajući vas da se brinete o njima. Kad vas mačke puste da uzgajate, dokazuju da su opuštene prema vama i da vam veruju, baš kao i roditelju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/lolamagazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.