DVA PROVERENA NAČINA DA SKINETE SALO NA STOMAKU: Jedino OVE 2 PROMENE donose rezultate!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Korisno je vežbati

DVA PROVERENA NAČINA DA SKINETE SALO NA STOMAKU: Jedino OVE 2 PROMENE donose rezultate!

Ključ uspeha u vežbanju je doslednost

Objavljeno: 11:16h

"Najčešći razlog zbog kojeg se žene bore s postizanjem rezultata nakon četrdesete godine jeste ne uključivanje treninga snage u svoju rutinu i pogrešna ishrana", rekla je Sara Kušč, fitnes trener iz Los Anđelesa za Prevention. "Biranje zdravih namirnica i dizanje tegova - makar onih najlakših, pravi je put ka promeni tela." Prvi korak: Počni se kretati

"Ključ uspeha u vežbanju je doslednost", kaže Kušč. "Potreban ti je jednostavan plan s kojim ćeš krenuti polako, a kako napreduješ i sam plan će postati teži i zahtjevniji."

Početni cilj treba ti biti vežbanje minimalno 20 minuta, a vežbe koje izvodiš trebaju biti prilagođene za početnike, odnosno za tvoj fitnes nivo ili stepen spremnosti.

  • Snaga: Jedno istraživanje je asopisu Menopause pokazalo da kada su žene u postmenopauzi odradile dva treninga snage nedeljno u periodu od šest nedelja značajno su smanjile telesnu masnoću i obim struka.
  • Visoki intenzitet: Kombinuj treninge snage s kratkim, ali brzim treninzima visokog intenziteta kako bi ubrzala svoj metabolizam.
  • Jezgra tela: Prilikom izvođenja vežbi pobrini se da uključiš i celo telo. Rezultat će biti čvršći i ravniji trbuh i bolje držanje.
  • Istezanje: U samo nekoliko minuta istezanja oslobodićeš se napetosti i poboljšati oporavak mišića nakon vežbanja te ćeš poboljšati i svoju fleksibilnost.
  • ''Istezanje umanjuje bolove i ostavlja ti nevjerovatan osećaj mirnoće u telu", zaključila je Kušč.

Drugi korak: Zdrava ishrana

Vreme je da se okreneš "zdravim namirnicam'' voću i povrću, integralnim žitaricama, živine, morskim plodovima i biljkama poput sočiva a da izbegavaš preređenu hranu.

Kad se okreneš ovom načinu ishrane, tvoj tanjir biće pun hrane s velikom količinom hranjivih sastojaka koja će ti dati više energije, izgradiće tvoje mišiće i boriti se protiv upala koje mogu uzrokovati bolesti, istakla je Kušč. Takođe, tim načinom ishrane na svojem tanjiru nećeš imati "bezvredne" kalorije i dodatne šećere.

Četiri namirnice koje moraš konzumirati su:

  • Tvrdo kuvana jaja - samo jedno jaje u sebi sadrži 6 grama proteina koji će pozitivno uticati na tvoj metabolizam.
  • Avokado - osim što jedna polovina avokada donosi 2 grama proteina, ovo voće sadrži zdrave masti koje će ti pomoći umanjiti holesterol, utoliće glad, a istovremeno če raditi na smanjenju masnih naslaga na stomaku.
  • Borovnice - glad možeš utoliti i konzumiranjem borovnica koje su pune vlakana, a jedno je istraživanje navelo kako dnevna konzumacija borovnica može umanjiti bolove u mišićima nakon vežbanja.
  • Spanać- Od svog lisnatog zelenog povrća, spanać je onaj koji ti donosi najviše proteina, čak 5 grama na 200 grama kuvanog proizvoda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.