DA LI JE I VAŠA SOFA OVAKO POHABANA? Žena je otkrila kako da je TRANSFORMIŠETE da izgleda LUKSUZNO (FOTO)
Staru sofu možete preurediti!, Foto: Facebook printscreen

PREUREDITE DOM

DA LI JE I VAŠA SOFA OVAKO POHABANA? Žena je otkrila kako da je TRANSFORMIŠETE da izgleda LUKSUZNO (FOTO)

Savete je, kaže, pronašla na Fejsbuku, u grupi 'DIY on a Budget Official', a svoj uradak tipa 'pre i posle' je objavila na internetu

Objavljeno:

Žena iz Velike Britanije opisala je kako je restaurirala staru, pohabanu sofu tipa 'Chesterfield' - sivom bojom za kožu i mat lak premazom te da sada izgleda kao nova.

Savete je, kaže, pronašla na Fejsbuku, u grupi 'DIY on a Budget Official', a svoj uradak tipa 'pre i posle' je objavila na internetu.

- Prvi put sam pokušala ovako nešto i tako sam srećna što je uspelo. Svidela mi se originalna boja, ali ona nije bila u skladu s bojama u našem novom domu, a i bilo je potrebno rešiti i tu pohabanost - rekla je i dodala da se tu staru sofu dobila besplatno na internetu, a za materijal je potrošila samo 30 funti, na sivu boju za kožu i matirani lak za premazivanje kože.

- Imam dva psa koji se već dva dana penju na sofu i još ne vidim ogrebotine od njihovih noktiju - dodala je.

foto: Facebook printscreen

Otkrila je i sam postupak:

Najpre je potrebno celu sofu istrljati alkoholom i krpom ili sundžerom kako bi se uklonile sve masnoće i prljavština te eventualne naslage tretmana koji su pre rađeni na koži. Ona je to kaže uradila nekoliko puta jer je to izuzetno važan korak kako bi kasnije sve bilo urađeno kvalitetno i lepo. Ukoliko se prvi korak ne napravi pošteno, tada tokom farbanja dolazi do nejednakosti u boji.

- Za farbanje sam koristila četkicu, za rupe i nabore, i minijaturan valjak za ostalo. To je išlo vrlo brzo. Pričekajte dan pa nanesite još jedan sloj boje, ja sam u žurbi stavila samo jedan, ali preporučila bih dva. Pričekajte opet jedan dan pa nanesite lepak - savetovala je.

Odabrala je, otkriva, završni premaz bez sjaja jer joj se čini da matirani nameštaj deluje luksuznije i skuplje.

- Uputstva za završni sloj bila su na ambalaži. Nanosi se jedan sloj krpom od mikrovlakana pa se osuši sušilom za kosu. Potom se nanosi drugi sloj i opet osuši pre nanošenja trećeg sloja. Tada ostavite da se suši dva, tri dana i do tada sofu ne dirajte - dodala je, a prenosi Daily Mail.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.