Nova era u nezi kože: Šta je moćnije od retinola?
Foto: Promo

protiv bora

Nova era u nezi kože: Šta je moćnije od retinola?

Protinol™ menja pravila igre u nezi kože

Objavljeno: 10:49h

Koža tokom godina menja svoje karakteristike, stoga je važno imati u vidu različitost i jedinstvenost tipova kože pri odabiru pravih saveznika za negu.

Kada je reč o nezi lica, neizostavno je pomenuti retinol – čudotvornu supstancu koja je, još od svog otkrića 1909. godine, postala jedan od najtraženijih sastojaka u proizvodima za negu kože i očuvanje mladolikosti.

Retinol ubrzava metabolizam ćelija kože i pospešuje stvaranje kolagena, a dobija se iz vitamina A, koji je sastavni deo strukture kože. Taj čarobni sastojak ima zadatak da uskladi ćelijsku smenu i spreči stvaranje bora. Želja za negovanim izgledom, zdravljem i lepotom ostaje nepresušna inspiracija za inovacije i nauku, koja je u večnoj potrazi za novim rešenjima u borbi protiv starenja kože.

S obzirom na to da standardni proizvodi za negu kože najčešće utiču na povećanje jednog tipa kolagena, patentirana Anew Protinol™ tehnologija, zahvaljujući revolucionarnim otkrićima, menja pravila igre u podmlađivanju i procesu starenja kože, podstičući proizvodnju dva tipa kolagena koji koži pružaju primetnu punoću, volumen i čvrstinu. Sada je za 7 dana moguće vratiti kolagen izgubljen u proteklih 7 godina* – jer kompanija Avon započinje Protinol™ eru, koja stiže u Anew Power Shot ampulama.

foto: Promo

Kako Protinol™ utiče na proizvodnju kolagena?

Protinol™ je jedinstvena kombinacija aminokiselina koja pomaže u održavanju savršene ravnoteže kolagena. Pored kolagena tipa I, koji koži daje elastičnost, izuzetno je važan i kolagen tipa III, koji je najzastupljeniji u bebinoj koži i značajan je za formiranje i funkcionisanje kolagena tipa I. Već od detinjstva, njihov optimalni balans se menja. Zato je tajna patentiranog Protinola™ upravo u tome što podstiče stvaranje oba tipa kolagena i na taj način koži vraća mladalački izgled i prirodnu jedrinu.

Na ovu temu razgovarali smo sa dr Tamarom Maravić, dermatologom i vlasnicom ordinacije Dermanova, našom stručnom podrškom za Avon Anew liniju: „Kolagen našoj koži daje čvrstinu i elastičnost. Sa godinama, proizvodnja kolagena se usporava i zato se javljaju prvi znaci starenja, bora i gubi se elastičnost kože. Poznato je da se retinol smatra za najmoćnijeg saveznika u borbi protiv bora. Protinol™ pruža pozitivne prednosti retinola, a njegova specifična formula omogućava da ima čak i širi efekat na kvalitet kolagena. Protinol™ zaustavlja signale u koži koji mogu napasti zdrav kolagen i stvoriti dodatne vidljive znakove starenja“.

foto: Promo

Pakovanje sadrži sedam ampula koje treba koristiti uzastopno sedam dana tokom jednog meseca. Potrebno je nežno protresti ampulu i otvoriti je, a nakon toga naneti na prethodno očišćenu kožu. Laganim pokretima umasirajte formulu na lice, vrat i grudi, nakon čega možete naneti svoju standardnu hidrantnu kremu. Anew Power Shot ampule su predviđene za sve tipove kože, ali znajući da je svako jedinstven, preporučuje se da oni koji imaju osetljivu kožu prvo testiraju proizvod na malim površinama i vide kako koža reaguje.

Nakon jedne Anew Power Shot ampule, koža je sveža i glatka, a već nakon tri ampule, lice izgleda jedro, podmlađeno i zdravije. Posle korišćenja svih sedam ampula, koža lica značajno je čvršća, intenzivno jedra, a fine linije su izglađene, pokazala je korisnička studija u kojoj je učestvovalo 119 osoba.

Nove Anew L4 Power Shot ampule dostupne su po specijalnoj ceni od 2.200 dinara u Avon brošuri, kao i na sajtu www.avon.rs.

*Pomaže u obnovi nivoa kolagena; zasnovano na testiranju na 3D tkivima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.