OD OVIH NAMIRNICA KOSA RASTE KAO LUDA! Ako želite da bude BUJNA I SJAJNA, ovo treba da jedete!
Jačanje zdravlja kose, Foto: Profimedia

za lepu frizuru

OD OVIH NAMIRNICA KOSA RASTE KAO LUDA! Ako želite da bude BUJNA I SJAJNA, ovo treba da jedete!

Hello magazin je izdvojio 13 namirnica koje su najbolje za rast i jačanje kose

Objavljeno:

Imate li nekada osećaj da vam kosa ne raste? Želite li prirodnim putem doći do zdrave kose? Jedete li neke od ovih namirnica?

Prema rečima nutricionistkinje Ro Huntris, postoji širok spektar prirodnih namirnica koje sadrže određene vitamine i minerale koji utiču na rast kose. Hello magazin je izdvojio 13 namirnica koje su najbolje za rast i jačanje kose. Zato, kad god možete, pojedite porciju više nego inače ili kombinujte nekoliko namirnica sa liste.

Piletina Piletina i mnoge druge namirnice pune proteina su od značaja za zdravu kosu i njen rast. Protein deluje kao gradivni blok na sve naše dlake, uključujući i dlake u našoj kosi. Do opadanja kose često dolazi i zbog slabog unosa proteina. Jaja Na koji način najčešće spremate jaja? Nije ni važno. Kajgana, jaje na oko pa i ona jaja iz pećnice podjednako dobro utiču na aktivan rast kose. Jaja nude širok spektar zdravstvenih prednosti, zato je njihovo uključivanje u redovnu ishranu jako važno. Ova namirnica, osim što je bogata proteinima, sadrži i biotin koji takođe pospešuje brži rast kose, ali i njeno jačanje.

foto: Profimedia

Sardine Svi imamo tog jednog prijatelja koji ne može zamisliti život bez sardine i jede ih na sve moguće načine. On možda ima pravo jer su sardine i ostale masne ribe glavni izvor omega 3 masnih kiselina i imaju protivupalna dejstva na naš organizam. Masna riba održava vašu kosu zdravom i potpomaže stvaranje masti na koži. Avokado Milenijalci sigurno znaju da je konzumiranje avokada zdravo za njih, ipak su oni ovu zelenu namirnicu učinili vrlo popularnom. Avokado je između ostalog bogat vitaminom E koji je jako važan za rast kose. Međavina svih vitamina u avokadu poboljšavaju cirkulaciju krvi zbog koje folikule kose rade efikasnije.

Spanać Iako Popaj možda nije najbolji primer za ovu namirnicu jer je bio ćelav, ovaj je crtani junak imao pravo što veruje u ovo snažno povrće. Španać je pun nutrijenata od folne kiseline do gvožđa i vitamina A i C, od kojih svi potiču rast kose. Ovo povrće možda ne podstiče ubrzan rast bicepsa, ali rast kose je druga priča.

foto: Profimedia

Losos Ova riba je prepuna nutrijenata, pogotovo onih koji pospešuju rast kose. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i još puno stvari koje stimulišu rast kose. Kvinoja Dobra stara kvinoja je pre nekoliko godina proglašena kao kraljica za čišćenje organizma. Na dugoj listi zdravstvenih prednosti, kvinoja je odlična i za rast kose jer je puna cinka. On održava kosu i podstiče njen rast. Kada je kosa suva i slaba, to se povezuje sa manjkom cinka. Seme suncokreta Ovo seme je odličan izvor vitamina E koji je odlični antioksidans. Vitamin E štiti naše dlake od oštećenja, ali ga povezuju i s prevencijom opadanja kose i stvaranjem peruti. Pomorandže Ovaj divni citrus je pun vitamina C, A i antioksidanasa koji pomažu rast kose. One su odličan izvor vitamina C koji potpomaže apsorpciju gvožđa. Upravo iz tog razloga je ceđena pomorandža idealno piće za doručak od žitarica, brže upija gvožđe iz obroka koji ste pojeli.

foto: Profimedia

Slatki krompir Većina ljudi ne zna da i slatko povrće može pospešiti rast kose. Slatki krompir možete služiti u više varijanti, kao pomfrit, pire ili na pekarski način i opet će biti dovoljno zdrav za vaš organizam i kosu. Sladak krompir sadrži beta karoten koji nakon konzumacije postaje vitamin A. Ovaj vitamin pomaže koži da napravi sebum koji je mastan i koji pomaže joj da ostane zdrava. Brazilski oraščić Brazilski oraščić pomaže koži da ostane zdrava i samim tim utiče na rast kose. On je odličan izvor selena, moćnog oksidansa koji štiti naše dlake od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Šargarepa Možda nije naučno dokazano da vam šargarepa omogućuje da vidite u mraku, ali je dokazano da ovo povrće pomaže vašoj kosi da raste brže i da bude zdravija. Biotin pripada porodici vitamina B i on sprečava kosu da opada i da postane suva. Šargarepe su odličan izvor biotina, ali i vitamina A. Žuta babura paprika Žuta babura paprika je odlična za kosu i vaše zdravlje. Kruže glasine da stavljanje ove paprike na kožu pospešuje bolju cirkulaciju krvi. Međutim, ako ipak više volite konzumirati ovo povrće, one su sjajan izvor vitamina C koji se koristi za formiranje kolagena koji pomaže našem telu da ostane kompaktno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.