GINEKOLOG ODGOVORIO NA PITANJE KOJE MUČI MNOGE ŽENE: Zbog ovoga vam se DOLE dešava 1 ČEST PROBLEM!
Ginekolog / Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

GINEKOLOG ODGOVORIO NA PITANJE KOJE MUČI MNOGE ŽENE: Zbog ovoga vam se DOLE dešava 1 ČEST PROBLEM!

Vaginalni miris se može menjati i tokom menstrualnog ciklusa

Objavljeno:

Ako si ikada osetila "tamo dole" svrab, peckanje i neugodan miris koji podseća na miris ribe, vreme je da saznaš više o bakterijskoj vaginozi koju mnoge žene pogrešno zamene s gljivičnom infekcijom.

Bakterijska vaginoza je preteran razvoj bakterija u vagini - izaziva otpuštanje jakog mirisa, koji podseća na miris ribe. Isti miris proizvodi i trihomonijaza, polno prenosiva bolest koju izaziva parazit Trihomonas vaginalis.

Takođe nošenje uske odeće može da izazove neprijatan miris u predelu vagine, a to se dešava zato što znoj i bakterije zbog takvog oblačenja ostaju zarobljeni na koži.

Uzrok može da bude i prevelika težina: ukoliko postoji višak kože, zbog kojeg se javljaju pregibi, na tim mestima znoj ostaje zarobljen i izaziva neprijatan miris.

Vaginalni miris se može menjati i tokom menstrualnog ciklusa. Takođe, dešava se da žene dok vežbaju izluče malo urina, a nošenje uloška u tom trenutku možete da izazove neželjeni miris.

Ukoliko je žena zabrinuta u vezi sa vaginalnim mirisom, trebalo bi da poseti lekara koji će otkriti uzrok problema putem rutinskih testova i uvideti da li se problem može rešiti bez terapije.

Sa druge strane, ako je uzrok mirisa infekcija, pacijentkinja će dobiti antibiotik ili neki drugi tretman koji će ukloniti uzrok neprijatnog mirisa.

Kako je potvrdio određeni broj ginekologa normalno je da osoba koja je udaljena na korak od vas oseti vaš miris, a ukoliko vaš miris dopire dalje od toga to znači da imate problem te da bi trebalo da se obratite lekaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.