KADA ZAMOTAVAMO HRANU U ALU-FOLIJU, PRAVIMO VELIKU GREŠKU! Zbog ovoga će vam jelo biti puno BAKTERIJA
Pazite kako odlažete hranu, Foto: Profimedia

dobro je znati

KADA ZAMOTAVAMO HRANU U ALU-FOLIJU, PRAVIMO VELIKU GREŠKU! Zbog ovoga će vam jelo biti puno BAKTERIJA

Za neke ljude omotavanje hrane u aluminijsku foliju najlakši je način za čuvanje hrane, ali to je i način kojim biste si mogli ugroziti zdravlje

Objavljeno: 13.01.2020. 12:06h
  • 10

Gotovo nakon svakog ručka ostane hrane koja se onda čuva za idući dan, ali hrana će ostati dobra za konzumaciju samo ako je pravilno pohranjena.

Za neke ljude omotavanje hrane u aluminijsku foliju najlakši je način za čuvanje hrane, ali to je i način kojim biste si mogli ugroziti zdravlje, piše msn.com.

Neke bakterije proizvode toksične tvari koje ne mogu biti uništene kuvanjem na velikim temperaturama. Pa tako ako se hrana ostavi na sobnoj temperaturi, bakterije se razmnožavaju. Kao što i mi trebamo kiseonik kako bi živeli, bakterije trebaju kiseonik kako bi se razvijale i razmnožavale. 

foto: Profimedia

Korištenje aluminijumske folije nije dobro za čuvanje hrane jer aluminijumska folija ne sprečava ulazak vazduha. Što znači da bakterije kroz nju dobivaju vazduh i nastavljaju da se razmnožavaju, a hrana se kvari i više nije dobra za konzumaciju.

Kako biste sprečili kvarenje vaše hrane, najbolje bi bilo hranu spremiti u plastične posude s poklopcem, kako biste osigurali da vazduh neće ulaziti u vaše jelo.

Takođe je bitno da hranu spremite u frižider ne duže nakon dva sata nakon pripreme. Ako vaša hrana stoji duže od dva sata na sobnoj temperaturi, to je idealna prilika za razvoj bakterija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Večernji)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media