OBLIK PUPKA OTKRIVA KOLIKO ĆETE DUGO ŽIVETI! Kinezi su verovali da to određuje i kakva ste LIČNOST
Kakav je vaš pupak?, Foto: Shutterstock

staro verovanje

OBLIK PUPKA OTKRIVA KOLIKO ĆETE DUGO ŽIVETI! Kinezi su verovali da to određuje i kakva ste LIČNOST

Iako nema naučnih dokaza u prilog tvrdnjama da oblik pupka određuje bilo kakve karakterne osobine ili trajanje života, teorije povezane s tim tvrdnjama su prilično zanimljive

Objavljeno:

Oblik pupka određuje način na koji pupčana vrpca nakon porođaja zaceljuje i ostavlja ožiljno tkivo, no navodno upravo oblik i izgled pupka puno otkriva o karakteru čoveka, piše The Sun.

Ako verujete u kinesku mitologiju, oblik pupka može čak odrediti i koliko ćete dece imati u životu. Ako želite veliku porodicu, bolji je udubljeniji pupak.

Nemački psiholog dr. Gerhard Reibman napisao je knjigu Centered: Understand Yourself through your Navel, a tvrdi kako se pregledom pupka može ustanoviti i koliko ćete dugo živeti.

Iako nema naučnih dokaza u prilog tvrdnjama da oblik pupka određuje bilo kakve karakterne osobine ili trajanje života, teorije povezane s tim tvrdnjama su prilično zanimljive.

1. Ispupčeni pupak

Pupak koji strši predstavlja snažnu, ekstrovertiranu stranu optimističnog karaktera. Vi ste tvrdoglavi i spremni učiniti sve da dođete do onoga što želite. Uverenja su vam važna i držite ih se. Treba vam vremena za pronalazak idealnog partnera, no kad ga konačno pronađete, ta je veza dugoročna. Očekivano trajanje života: 72 godine.

foto: Novi.ba

2. Okrugao i dubok pupak

Vlasnici ovakvog pupka su najčešće skromni i tihi ljudi velikog srca. Ne vole zamarati druge svojim problemima, a očekivani životni vek im je 81 godinu.

3. Vertikalni udubljeni pupak

Reč je o plitkom i tankom pupku koji navodno pokazuje da mu je vlasnik emocionalno stabilan, velikodušan i samouveren čovek. Očekivana životna dob je 75 godina.

4. Horizontalni pupak

Takav se pupak obično širi poprečno po stomak, a navodno simboliše kompleksnu i emocionalnu ličnost vlasnika. Riječ je o ljudima koji nemaju previše poverenja u druge, no kad nekome konačno veruju, onda je to dubok i smislen odnos. Glavni princip u životu im je ponašati se prema drugima onako kako se oni ponašaju prema njima. Očekivana životna dob je 68 godina.

5. Plitak i neravan

Ovaj neobičan oblik simboliše jedinstvenu ličnost vlasnika koji je sklon naglim promenama raspoloženja uz izoštrene emocije. Prosečni životni vek je 70 godina.

6. Ovalni

Pupak u obliku jajeta predstavlja hiperaktivnu i izrazito osećajnu ličnost. Takav čovek stvari uvek uzima previše ozbiljno i lako ostane povređen iako o tome ne govori rado. Reč je o nestrpljivim pojedincima kojima uobičajena rutina brzo dosadi. Očekivani životni vek je 65 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.