KOLIKO TREBA BITI VISOK I TEŽAK? Konačno je otkrivena i ta dilema
Foto: Profimedia

tačna brojka

KOLIKO TREBA BITI VISOK I TEŽAK? Konačno je otkrivena i ta dilema

Što se prehrane tiče, vrlo je važno da dete ne prisiljavate da jede više nego što ono ima potrebu za hranom

Objavljeno: 28.12.2019. 14:02h
  • 4

Prosečna visina dečaka od 30 meseci je oko 95 cm, a težina oko 13,5 do 14,5 kg. Pretpostavljam da vaš sin zadovoljava te kriterije. Što se prehrane tiče, vrlo je važno da dete ne prisiljavate da jede više nego što ono ima potrebu za hranom.

Ako dečak stvarno nema apetita, kontrolišite krvnu sliku, da vidite nije li dete kojim slučajem anemično. Gubitak apetita je, naime, jedan od znakova anemije. Vama, a i drugim našim čitateljkama želim ponoviti neke osnovne stvari o prehrani dece te dobi:

1. Detetu od dve i po godine dovoljna su tri obroka dnevno, između kojih im, osim voća, ne bi trebali davati nikakve druge namirnice, ni zaslađene napitke. Jedan jedini slatki sok može pokvariti ručak.

2. Razmaci između obroka bi trebali biti veći od četiri sata. Zdravo dete će kroz to vreme sigurno ogladneti.

3. Kad mu servirate jelo, stavite samo malo na tanjir, jer će velika količina hrane na tanjiru (količina za koju vi smatrate da je ono treba pojesti) dodatno destimulirati dete na uzimanje hrane.

4. Nemojte pokazati da ste razočarani ako malo pojede. Kroz neko vreme vaše će dete, kad oseti da nema prisile, samo tražiti da jede.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Bebe i mame)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media