OVI PREDMETI DONOSE NESREĆU, A VEĆINA SRBA IH IMA U STANU: Niste ni znali šta ste s njima uneli u život!
Ilustracija, Foto: Facebook / 爆料公社

narodna verovanja

OVI PREDMETI DONOSE NESREĆU, A VEĆINA SRBA IH IMA U STANU: Niste ni znali šta ste s njima uneli u život!

Feng šui kaže da postoje predmeti koje je najbolje držati van kuće

Objavljeno:

Neke stvari zaista mogu da donesu nesreću u vaš dom, a prema feng šuiju, ali i nekim narodnim verovanjima, ovih se odmah morate rešiti.

Ako to već ne znate, feng šui je drevna kineska veština uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem koja ima pravila kako da privučemo pozitivnu životnu silu či u svoje domove i život, a sa ciljem da osiguramo sreću porodici.

Ali ova veština daje nam i savete koje detalje nikako ne smemo da držimo u kući jer - privlače nesreću.

Otkrivamo predmete koje možda imate u svom domu, a veruje se da donose nesreću:

1. Razbijeno posuđe

Veruje se kako posuđe simbolizuje bogatstvo i porodicu, pa jedenje iz napuklog tanjira ili ispijanje kafe iz napukle šoljice podsvesno želi dobrodošlicu nevoljama i neuspehu u životu.

2. Kaktusi

Znamo koliko je lako brinuti se o njima, ali feng šui stručnjaci veruju da bodljikave biljke, sve osim ruža, donose negativnu energiju i lošu sreću u vaš dom.

3. Crna vrata

Ona možda izgledaju moderno u vašem domu, ali prema kineskoj tradiciji, crna vrata prizivaju pehove u vaš dom, osim u slučaju kada su okrenuta prema severu.

4. Sekira ili nož

Prema narodnom verovanju, ako sekiru ili nož držite u stanu veruje se da može da donese nesreću, ali ako vam ista stoji u radionici ili šupi onda nećete imati negativna uticaj.

5. Bisrena ogrlica

Nakit koji se ne nosi zrači negativnom energijom, pa je najbolje da bisernu ogrlicu za koju znate da nećete nositi možda poklonite nekome drugom.

6. Kala i gladiola

Cvetovi koji su vrlo dekorativni i lepi, ali veruije se da donose nesreću. Ako ih imate u kući stavite ih u hodnik ili u dvoriše kako biste se oslobodili negativne enrgije.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.