7 stvari koje morate imati na uskrpšnjoj trpezi (FOTO) (GIF)

UKUS ŠARENOG PRAZNIKA

7 stvari koje morate imati na uskrpšnjoj trpezi (FOTO) (GIF)

Završio se Veliki uskršnji post nakon kog je oboičaj da se prvo omrsite jajetom, pa onda da jedete sve ostalo po redu
Objavljeno: 16:54h

Nakon završetka velikog uskršnjeg posta treba obratiti pažnju na to da naglo ne opteretite želudac, već da od svega jedete po malo i umereno. Iako su uskršnja jaja ukusnija nego inače, nemojte preterivati u jelu. Uskršnji ručak treba da bude svečan, lep i da ga provedete u krugu najvoljenijih ljudi. Na ovaj praznik se okupljaju familije i uživa se u ćaskanju i ukusnoj hrani. Na vašoj svečanoj trpezi bi trebalo da se nađe ovo: 1. Uskršnja jaja Neka lepo ukrašena jaja obavezno budu sastavni deo vaše trpeze, iako ih većina jede po ceo dan, iako u se mnogi prvo omrsili jajetom, ona treba da zauzmu posebno mesto tokom vašeg porodičnog ručka. Zato im dajte mesto negde na sredini stola.

2. Domaća pogača Umesto kupovnog hleba napravite domaći, svakako je mnogo ukusniji i lepše miriše. Možete ga napraviti po svom ukusu, i u obliku koji se vama najviše sviđa. Ako ga napravite u obliku kružnice sa otvorom u sredini, može vam poslužiti i kao činija za obojena jaja, samo ih stavite u sredinu kruga.
3.Predjelo U domaćoj kuhinji se tokom svečanih ručkova veliko mesto posvećuje pravljenju predjela. Tako da su i za Uskrs neozaobilazni suhomesnati proizvodi, sir, kajmak i salate. Kajmak se lepo slaže sa domaćom pogačom. Napravite i neku ukusnu slanu tortu.
5. Salate Od salata možete pripremiti Rusku salatu ili Mimozu. One su jako popularne kod nas i brzo se pripremaju. Ukoliko su vam one dosadile uvek možete napraviti salatu od testenina i raznih sireva, šunke, i povrća.
4. Domaća čorba Ovaj svečani ručak zahteva kvalitetnu čorbu, pileću ili teleću sa puno povrća. Kada je ručak svečan neka sva jela budu takva, pa umesto obične supe napravite ukusnu i mirišljavu čorbu.
5. Sarma Kraj je zime, još malo je ponegde ostalo listova za pripremu sarme, zato iskoristite priliku jer je tokom leta verovatno nećete jesti. Umesto klasične sarme možete napuniti papriku, paradajz, ili napraviti sarmu u listovima zelja ili sličnog zelenila.
6. Pečenje Domači svečani ručak se ne može zamisliti bez pečenja, možete ga kupiti već pečeno ili ga sami ispeći u rerni. Običaj je da se za Uskrs jede jagnjeće pečenje, ali mnogi ljudi ga ne vole pa ga možete zameniti prasećim ili nekim drugim.
7. Torte i kolači Naravno, nijedan svečani ručk ne može bez poslastic i deserta. Čokoladne torte su uvek pun pogoidak, kao i lagane voćne koje se uvek prve pojedu. Umesto jedne torte možete napraviti i dve manje, a ukoliko volite sitne kjolače pšotrudite se da budu ukusni, čokoladni i lepo ukrašeni.
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.