OVO JE 5 STVARI KOJE ČAK NI MILIONERI NE MOGU DA PRIUŠTE: Rezervisane su samo za NAJBOGATIJE na svetu
Foto: Instagram printscreen

čist luksuz

OVO JE 5 STVARI KOJE ČAK NI MILIONERI NE MOGU DA PRIUŠTE: Rezervisane su samo za NAJBOGATIJE na svetu

Business Insider je složio popis pet stvari koje su izvan dosega i milionerima, odnosno koje mogu imati samo bezobrazno bogati multimilijarderi...

Objavljeno:

Postoje neke stvari koje sebi ne može da priušti čak ni milioner.

Business Insider je složio popis pet stvari koje su izvan dosega i milionerima, odnosno koje mogu imati samo bezobrazno bogati multimilijarderi...

1. Superjahte

Da, verovatno vam se čini da svi bogataši letuju na jahtama, no kada je reč o onim multimilionskim luksuznim superjahtama, njih mogu imati samo oni najbogatiji. To je zato što uz takva plovila osim astronomske početne cene dolaze i veoma visoki troškovi održavanja koje si samo retki mogu priuštiti.

2. Privatni avioni

Ista stvar važi i za privatne avione. Iako vam se verovatno čini da svaki milioner negde ima svoj lični privatni avion kojim može da odleti bilo gde u bilo kojem trenutku, takve stvari si mogu priuštiti ipak samo oni mnogo bogatiji od milionera.

- Posedovati avion nije za milionere. To je za tipove koji vrede 50, 60, 100 miliona - rekao je Kris Bataglia iz Meridian Aviationa.

foto: Youtube printscreen / Sam Chui

3. Sportski klub

Samo oni najbogatiji među najbogatijima mogu si priuštiti da postanu vlasnici nekog sportskog kluba svetske klase. Recimo, 2014. godine Stiv Balmer kupio je LA Clipperse za neverovatne dve milijarde dolara.

4. Stalna kućna posluga

Ne, nemaju svi milioneri stalnu poslugu u svojim kućama. Ok, mogu verovatno dapriušte neku pomoć oko kuće, ali ne mogu da baš sve umesto njih radi neko drugi jer to košta jako puno novca. Full-time osoblje koje bi uključivalo šefa osoblja, tim za menadžment, batlera, pomoćnika, kuvara, domaćicu, dadilju, tutora, vozača i domaćina koštalo bi od miliona do dva i po miliona dolara godišnje, i to ne uključujući sve beneficije koje bi poslodavac morao osigurati tim radnicima, piše BI.

5. Bunkeri za sudnji dan

Znate one ekscentrike koji se pripremaju za "sudnji dan" izgradnjom bizarnih kompleksa i bunkera? Oni moraju imati jako puno love za takvo nešto. Bloomberg je nedavno pisao kako milijarderi iz Silikonske doline u poslednje vreme kupuju bunkere na Novom Zelandu, a neki od njih koštaju i oko osam miliona dolara. Oni nešto luksuzniji koštaju i do 20 miliona dolara. Dakle, ako ikad dođe do sudnjeg dana i ti bunkeri zaista posluže svrsi - na svetu će ostati samo milijarderi i pokoji multimilioner.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.