3 velike stvari zbog kojih se svinjska mast vraća na tanjire (FOTO) (GIF)

POTPUNO PRIRODNO I ZDRAVO

3 velike stvari zbog kojih se svinjska mast vraća na tanjire (FOTO) (GIF)

​Hrana pržena u svinjskoj masti apsorbuje manje štetnih radikala, a pod uticajem UV zraka pretvara se u vitamin D koji je važan za apsorpciju kalcijuma
Objavljeno:

Verovatno ste nekada čuli da je svinjska mast zdrava, ali je niste baš isprobavali misleći da je previše kalorična i puna holesterola. Kao prirodan proizvod ona se sve više, i više vraća u kuhinje, a naučno je dokazano da je manje štetna od margarina. 3 vrste hrane koja se lepi za stomak i kukove (GIF) Margarin sadrži čestice sintetičkog porekla, transmasne kiseline koje su štetnije od masti jer podižu nivo lošeg LDL holesterola, a snižavaju nivo dobrog HDL kolesterola. 9 masnih namirnica s kojima ćete brzo i lako smršati (FOTO) (GIF)​ 1. Ima manje zasićenih masti Svinjska mast po svom sastavu ima 40 procenata zasićenih masti, dok je na primer u kokosovom ulju 85 procenata zasićenih masti. Većinu mononezasićenih masti u svinjskoj masti čini oleinska kiselina, a to je vrlo zdrava masna kiselina koja pomaže rad srca i koja je povezana sa manjim nivoom lošeg holesterola. U svinjskoj masti ima dvostruko više oleinske kiseline nego u maslacu.

2. Ima manje štetnih radikala Svinjska mast ima visoku tačku topljenja, svoju strukturu ne menja čak ni prilikom zagrevanja iznad 250 stepeni Celzjusa. Namirnice pržene u svinjskoj masti apsorbuju manje štetnih radikala koji se u slučaju drugih topljivih namirnica poput maslaca povećavaju prženjem. Pržena hrana se ne preporučuje u velikim količinama, ali kada je jedete najbolja opcija za prženje je mast koja će hrani dati i poseban ukus. 3. Osećaj sitosti Masnoće iz masti imaju prednosti i dokazano je da su telu potrebne za obavljanje svakodnevnih funkcija, naravno u znatno smanjenoj količini. Mast sadrži kalorije, ali istraživanja kažu da ona zato stvara osećaj sitosti, a prednost je što se masnoće iz masti pretvaraju u energiju i pomažu apsorpciju vitamina. Svinjska mast sadrži holesterol koji se u telu, pod uticajem UV zraka pretvara u vitamin D važan za apsorpciju kalcijuma.
(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.