ISTRLJALA JE CIPELE KOROM OD BANANE I ODUŠEVILA SE: To nije jedina NAMIRNICA koja pomaže u ČIŠĆENJU stvari
Kora od banane korisna za čišćenje, Foto: Profimedia

moćni trikovi

ISTRLJALA JE CIPELE KOROM OD BANANE I ODUŠEVILA SE: To nije jedina NAMIRNICA koja pomaže u ČIŠĆENJU stvari

Neka sve zablista!

Objavljeno:

Kućni poslovi su malo kome na top-listi omiljenih zadataka jer im jednostavno nikad nema kraja.

Zato je dobrodošla svaka pomoć koja čišćenje čini manje zamornim i istovremeno daje dobre rezultate, a neke namirnice možete iskoristiti upravo u tu svrhu.

Limun

Izvrstan je za uklanjanje kamenca – dovoljno je polovinom limuna istrljati slavine ili pločice i limunska kiselina će uraditi svoje. Jednako je delotvoran it u kombinaciji s krupnom soli za dubinsko čišćenje drvenih dasaka za rezanje. Može poslužiti i za uklanjanje mrlja od crnog vina na odeći: mrlju najpre treba preliti belim vinom, što će je razrediti, a potom očistiti limunovim sokom.

foto: Profimedia

Banana

Kad pojedete bananu, nemojte baciti koru jer njome možete učiniti čudo za svoje kožne cipele ili čak nameštaj. Ispolirajte ih unutrašnjom stranom kore od banane i iznenadiće vas neverovatan sjaj.

Čaj

Nemojte bacati ni iskorištene kesice čaja jer ih možete upotrebiti za pranje masnog posuđa. Napunite sudoperu prljavim posuđem, prelijte vrućom vodom i ubacite nekoliko kesica čaja. Čaj će pomoći u odmašćivanju i ubrzati pranje.

Krastavci

Čišćenje lica korom od krastavaca poznati je recept za lepotu i svežinu, ali isti postupak možete primeniti i na kuhinjskim površinama za uklanjanje mrlja. Komade krastavca možete iskoristiti i za uklanjanje mrlja s nerđajućeg čelika, dok spoljašnji deo kore dobro briše šare od bojica na zidovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.