PRIČA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Evo kako je jedna devojka DOKAZALA poslodavcu da NIJE u pravu!
Razgovor za posao, Foto: Profimedia

ISPOVEST

PRIČA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: Evo kako je jedna devojka DOKAZALA poslodavcu da NIJE u pravu!

Verovatno je većini poznat pojam "dress codea", odnosno pravila oblačenja koja posao znaju učiniti još zahtevnijim

Objavljeno: 19:32h

Verovatno je većini poznat pojam "dress codea", odnosno pravila oblačenja koja posao znaju učiniti još zahtevnijim. Jedna je devojka sve njegove negativne strane osetila na vlastitoj koži, ali je odlučila zauzeti drugačiji pristup te je očitala lekciju svom poslodavcu. Anonimna devojka svoje je iskustvo podelila putem stranice Reddit.

Naime, voditelj casina u kojem je tada radila odlučio je da devojke moraju nositi visoke potpetice i uske haljine kako bi im mušterije ostavljale bolji bakšiš.

- Uniforme za muškarce nisu se nimalo promenile, ali devojkama je bilo rečeno da moraju nositi uske sive haljine u kojima se jedva možete micati i visoke pete. Jasno, razlog je bio taj da izgledamo atraktivnije. Pobunile smo se i rekle kako zbog ovakve odeće ne možemo normalno hodati i da ćemo do kraja večeri biti u prevelikim bolovima. Našim nadređenima to nije bilo bitno i rekli su nam neka izdržimo. Okupile smo se i razmišljale što ćemo napraviti i tada mi je sinula ideja - odlučila sam celu noć provesti u uniformi kako bih im dokazala da su pogrešili - započela je anonimna korisnica svoju priču.

- Pojavila sam se tako u haljini i štiklama koje nipošto nisam htela skinuti. Kada su shvatile da sam u bolovima, koleginice su me molile da odustanem i da na neko vreme obujem ravne cipele, ali nisam htela. Voditelj casina me hvalio, čak me postavio i kao primer drugim curama. Kada su nas nadređeni na kraju smene došli pitati kako je večer protekla, ja sam sa smeškom rekla "odlično" nakon čega sam po prvi put, nakon dvanaest sati, pred njima skinula štikle.

Krv je počela teći iz mojih rana, a njihova lica poprimila su šokirani izraz. Počeli su mi govoriti da nisam to trebala napraviti i da sam trebala obuti cipele bez pete, ali ja sam im poručila da je ovo "do novog dress codea i da sam nosila štikle, baš kako mi je rečeno". Kazali su mi da sednem i doneli mi kutijicu prve pomoći. Nakon tog dana devojke su nastavile nositi haljine, ali više nisu trebale biti tako uske, a štikle više nikada nismo trebali nositi - ponosno je napisala na Redditu gde su je dočekali i komentari podrške.

- Možda će nakon ovoga muškarci u menadžmentu shvatiti da su žene ljudi, a ne roboti - poručio je jedan od njih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.