MAMA MI KAŽE DA ME NEĆE NIKO JER SAM DEBELA: Upotrebila je i jednu STRAŠNU REČ!
Majka i ćerka, Foto: Profimedia

porodični problemi

MAMA MI KAŽE DA ME NEĆE NIKO JER SAM DEBELA: Upotrebila je i jednu STRAŠNU REČ!

Po svemu sudeći, devojka je uspešna, dobra i privlačna, ipak njena majka ne misli tako

Objavljeno:

Nekada se majke i ćerke nikako ne mogu usaglastiti, pa problemi u komunikaciji vrlo lako nastanu. Tako se jedna devojka, očajna zbog odnosa koji ima sa svojom majkom, požalila terapeutu i zamolila za savet.

Po svemu sudeći, devojka je uspešna, dobra i privlačna, ipak njena majka ne misli tako.

Ona je terapeutu rekla sledeće:

- Imam 34 godine, akademski sam obrazovana, radim zahtevan posao iz kojeg crpim mnogo zadovoljstva, a u karijeri napredujem korak po korak, temeljno i sigurno. Negujem i aktivan društveni život, hobije u kojima uživam, prijateljstva s osobama srodnih interesa...

Da, zaboravila sam napomenuti i pristojna primanja, stan na kredit koji otplaćujem, automobil - kredit koji sam otplatila. Objektivno gledano, ne može se reći da nisam uspela u životu. Tako smatraju svi, ali ne i moja majka. Nakon desetak godina zamerki na račun toga što sam sama, bez dečka, a kasnije i supruga i dece, nedavno je front konstantnih kritika prebacila na moj izgled.

Zato što sam debela, kaže, nito se mnom ne želi brak. Kad joj pokušam objasniti da zbog intenzivnih poslovnih putovanja i prekovremenog rada ja i ne upoznajem često nove osobe, uzvrati mi kako nema smisla pronalaziti izgovore zbog mog “degutantnog” izgleda.

Inače, moja majka je ta koja celi život pati zbog izgleda: otkako znam za sebe, stalno je na nekakvim dijetama. Upravo zbog toga oduvek nastojim izvore samopouzdanja tražiti u nekim drugim svojim veštinama i osobinama, umesto u izgledu i pojavi. Istina je da sam krupnije građe i sklona debljanju, ali smatram da svoje telo prihvatam i da se odnosim prema njemu iz pozicije uvažavanja različitosti. Ipak, duboko me povrede majčini grubi komentari, ignorisanje mojih osećaja i nepoštovanje mojih kvaliteta i životnih vrednosti. Ona ne mari za moje uspehe, usmerena je na ono što smatra mojim nedostatkom zbog kojeg, po njenom mišljenju, nikada neću biti srećna. I dok ovo pišem, mogla bih opet početi plakati, rekla je očajna ćerka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.