SRBIN JE DOŠAO IZ NEMAČKE, PA UGRADIO BIDE! Kad su ga provalili u SELU, uradio je nešto NEZAMISLIVO!
Kupatilo, Foto: Printscreen

preterao!

SRBIN JE DOŠAO IZ NEMAČKE, PA UGRADIO BIDE! Kad su ga provalili u SELU, uradio je nešto NEZAMISLIVO!

Nema dalje...

Objavljeno: 14:01h

Polica za toalet papir, šampone i druge higijenske potrepštine, mesto u kojem se peru ili briju noge, dečji umicaonik… samo su neke od stvari za koje ljudi koriste bide.

Iako sve gore navedene pretpostavke zvuče interesantne i/ili primjenjive, funkcija bidea je malo drugačija ili je barem drugačijom zamišljena u početcima.

Bide je nastao u Francuskoj u krajem 17. veka pa i sama reč ima značenje ‘mali konj’. Međutim moguće je da je poreklo reči povezano i sa starofrancuskim izrazom bider, što znači ‘jahati u kasu’. Veza može biti ta što osoba koja jaše konja u kasu izgleda veoma slično kao i ona koja se pere nad bideom.

Jedan čovek koji je došao iz Nemačke ugradio je bide u kupatilo, iako se u 21. veku retko ko odlučuje za tako nešto. Prema rečima komšija, bio je glavni izvor smeha u selu, a česti su i komentari kako su u pitanju "seljačka posla".

On nije ostao imun na prozivke, već se naljutio i prekinuo svaki kontakt sa ljudima. To je bila poslednja godina da se vratio u svoje selo.

Naime, prvi bidei su bili sličnog oblika današnjemu, ali na njima nije bila cevčica ili slavina kroz koju se pušta voda, nego se kadica punila vodom te potom vršilo pranje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.