BEBE ROĐENE U AVGUSTU SU POSEBNE: Krase ih OVE OSOBINE zbog kojih će ih uvek pratiti SREĆA!
Beba na plaži, Foto: Profimedia

DECA LETA

BEBE ROĐENE U AVGUSTU SU POSEBNE: Krase ih OVE OSOBINE zbog kojih će ih uvek pratiti SREĆA!

Šta je to što utiče na bebe rođene preko leta

Objavljeno: 02.08.2019. 17:17h
  • 2

Vrhunac je leta, a trudnice željno iščekuju dan kada će roditi, posebno ako im je termin porođaja u avgust.

Iako trudnice teško podnose visoke temperature, dobra je vest da imaju razloga za veselje jer subebe rođene u avgustu jedinstvene iz nekoliko razloga. Bebe rođene u avgustu su ili lavovi ili device po horoskopskom znaku.

Lako ih je zavoleti, imaju vrlo čvrste karakterne osobine. Predodređene su za vedrinu, uostalom kao i vreme koje im je prethodilo!

1. Biće velike pri porođaju

Statistički gledano, bebe rođene leti imaju veću porođajnu težinu od onih koje se rađaju tokom ostalih godišnjih doba. Veća porođajna težina kratkoročno i dugoročno se povezuje s dobrim zdravljem deteta.

2. Biće više od svojih vršnjaka u odrasloj dobi

Isto istraživanje otkrilo je da letnje bebe takođe odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra kako su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

3. Manje je verovatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u avgustu (i julu!) imale su puno manju verovatnoću razviti bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mesecima. Ponovno, veruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali naučnici ipak ne mogu dokazati zašto je tačno zabeleženo puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u letnim mesecima.

 

4. Prati ih sreća

Istraživanje sprovedeno 2005. godine, otkrilo je da proćme i letnje bebe, a posebno one rođene u aprilu i avgustu- imaju puno više sreće od beba rođenih između septembra i februara.

5. Pozitivnije su

Prema istraživanju, bebe koje slave rođendan u letnjim mesecima, imaju pozitivniji stav prema životu. To bi moglo biti povezano s hipertiomskim temperamentom, odnosno jako pozitivnom stavu, koji je povezan s letnim mesecima.

Bonus video: 

(Espreso.rs/Miss Mama)
 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media