NAJBOLJI TRIKOVI ZA LJUŠTENJE PARADAJZA: Pomoću ova 3 NAČINA skinite koru brzo i lako (VIDEO)
Oguljen paradajiz, Foto: Profimedia

Kuvanje

NAJBOLJI TRIKOVI ZA LJUŠTENJE PARADAJZA: Pomoću ova 3 NAČINA skinite koru brzo i lako (VIDEO)

Guljenje paradajiza sigurno nije najglamurozniji posao koji ćete morati odraditi u kuhinji, ali je sigurno jedan od osnovnih i trebamo ga za pripremu mnogih jela.

Objavljeno:

Za većinu umaka nam treba oguljen paradajiz, to nije uvijek najjednostavniji posao. Njegova kora zna biti 'tvrdoglava', pa često nešto što bi trebalo biti samo lagana priprema pre kuvanja ispadne pravo mučenje.

Trikovi s kojima ćete paradajiz oguliti vrlo brzo

1. Zagrejte vodu u loncu i pustite da provri. Za to vreme nožem na kori paradajiza napravite zacep, odnosno znak X, pa ih stavite u kipuću vodu na 20 sekundi.

Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom i ledom, a s rukama jednostavno uklonite omekšanu koru. Ovako brzo možete očistiti veliku količinu paradajiza, a on će zadržati svoj okus.

POGLEDAJTE U VIDEU KAKO TO DA URADITE:

2. Paradajize operite i očistite. Stavite ih u vrećicu, pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Pre kuvanja ih samo ostavite da se otope na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta, koža će gotovo sama otpasti, samo je povucite prstima.

3. Treći način je nešto komplikovaniji tako najbolje sačuvati paradajiz za kasniju upotrebu. Prvo zagrejte pećnicu. Prepolovite paradajiz i posložite ih na lim na papir na pečenje. Pecite 12 do 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, ogulite kožu, ići će lako.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.