BILA SAM SVESNA SVEGA, A NISAM MOGLA DA VRIŠTIM NI DA SE POMERIM! Novinarka opisala svoje iskustvo PARALIZE SNA
''Košmar'' - Hajnrih Fisli, Foto: Wikipedia

zastrašujuće

BILA SAM SVESNA SVEGA, A NISAM MOGLA DA VRIŠTIM NI DA SE POMERIM! Novinarka opisala svoje iskustvo PARALIZE SNA

Isprva se plašila da bilo kome kaže šta joj se dešava

Objavljeno: 30.07.2019. 16:56h
  • 2

Pre nekoliko dana doživela sam nešto zastrašujuće i jezivo, oči su mi bile otvorene i čula sam sve glasove oko sebe, ali se nisam mogla da ustanem ni da se pomerim , ispričala je svoje iskustvo novinarka miss7.

- Morala sam to da ispričam prijateljicama i saznala da se ista stvar dogodila i njima kao i da se to naziva "paraliza sna"

Šta je zapravo "paraliza sna", zašto je ljudi najčešće proživljavaju i da li je štetna?

- Postavljala sam milion ovakvih i sličnih potpitanja i pitanja u glavi. Sve je krenulo jednog jutra kada sam se probudila iz sna i shvatila da se ne mogu pomeriti. Ležala sam na leđima i bila svesna svega što se događa oko mene, oči su mi bile otvorene, ali nisam mogla pomeriti niti jedan deo svog tela, pa čak ni da otvorim usta, a tek da nešto kažem. Osećala sam užasan pritisak u prsima, poželela sam da viknem kako bi me neko probudio, ali nisam to mogla da učinim. Nisam znala šta više da uradim, niti kako da reagujem, samo sam želela ponovno da utonem u san. Bila sam budna još koji minut, a onda sam napokon ponovno utonula u san. Kada sam se probudila bila sam preplašena, razmišljala sam o tome sve vrijeme, zašto mi se to dogodilo? Koliko je to opasno? Postavljala sam milion pitanja i potpitanja u svojoj glavi. Bilo me je užasno strah da to ispričam nekome jer sam mislila da će pomisliti da sam "skrenula". Nisam znala šta da radim, kome da se obratim, pa čak sam razmišljala da pitam svoju lekarku za savet...

Svoje iskustvo podelila sam s prijateljicama 

- Svoje zastrašujuće iskustvo morala sam da podijelim sa prijateljicama. Ono što me zapravo iznenadilo je bila - njhova reakcija.

-Hajde,pa i meni se to dogodilo! Ne brini, i mi smo to proživele - rekle su mi.

- Otkrile su mi da se to stanje naziva "paraliza sna", a ja sam nakon toga morala da istražim sve detalje. Saznala sam da se može dogoditi u bilo kojoj životnoj dobi, a srećom, nije opasno po život.

Zbog čega dolazi do paralize sna i zašto se dogodila meni

- Najčešći razlozi zbog kojih dolazi do "paralize sna" su neispavanost, halucinacije, spavanje na leđima i droga. Tada sam shvatila da se meni zasigurno događa iz dva razloga - prilično sam neispavana, a redovno spavam na leđima. Otkad sam to proživela imam užasnu fobiju od spavanja na leđima, pa sam odlučila kako od sad spavam samo na boku.

Prijateljicu je mama probudila, pa što smo zaključile

-Prijateljica mi je ispričala kako je nju mama probudila tokom "paralize sna", a njena mama nije bila ni svesna šta ona proživljava. I u tom trenutku kada ju je dodirnula "paraliza" joj je odmah nestala. Pa smo tako obe zaključile da ako te tokom paralize sna neko probudi ili samo dotakne, ona će nestati. U suprotnom moraćeš se sama naterati na ponovno zatvaranje očiju i povratku u san, kako bi izašla iz te grozne situacije. - Iskreno, mislim da mi je to jedno od najgorih iskustava u životu. Ne mogu opisati taj osećaj, sve vidiš i sve čuješ, a ništa ne možeš. Doslovno si nepokretan i sam pomisao na to je zastrašujuća, zar ne? Mislim da će mi biti potrebno dugo vremena da prestanem da razmišljam o tome...

Bonus video:

(Espreso.rs/24sata.hr)  


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media