ON JE BIO LEPOTAN, A ONA JE BILA 15 GODINA STARIJA OD NJEGA! Živeli su u RAJU, a onda je on napravio KOBNU GREŠKU
Par, ilustracija, Foto: Thinkstock

ŠTETA

ON JE BIO LEPOTAN, A ONA JE BILA 15 GODINA STARIJA OD NJEGA! Živeli su u RAJU, a onda je on napravio KOBNU GREŠKU

Ljubav između njih bila je očigledna. Njegova žena je imala moć da ga uništi jednim potezom!

Objavljeno:

Živeo je dobro, bogato, sa ženom starijom 15 godina. Imali su zajednički posao, bili su ravnopravni partneri: on je vukao, a ona ga je motivisala. On je bio elegantan, voleo je pozorište, umetnost, knjige...

Bio sam cenjen advokat. U svojoj praksi sam se nagledao mnogo parova. On i njegova dama su došli kod mene po poslovnom pitanju. Uprkos razlike u godinama, delovali su kao skladan par. Bilo je jasno da su zainteresovani jedno za drugo, iskre su bile vidljive, on je gledao u nju kao u kraljicu, a ona u njega kao u mladog boga.

Gledao sam ih i divio se. On uopšte nije gledao druge žene, mogao je sate da provodi govoreći kako je ona dobra i koliko ima sreće što je sa njom. Rekli su mi da maštaju o tome da žive u Provansi, da imaju mačku i baštu. Opisali su Francusku na takav način da sam mogao da osetim miris livade i pokošenog sena.

Onda se suđenje završilo i nismo više bili u kontaktu. Prošlo je par godina i ona me pozvala zbog konsultacija. Ovaj put radilo se o ličnim stvarima.

Oboje su došli. Izgledali su skoro pa isto, osim tuge u očima.

On je priznao da je imao avanturu sa mladom konobaricom u jednom baru. Bio je pijan, kaže. Ta devojka je imala 18 godina i ostala je u drugom stanju. Njegova devojka mu je oprostila parevaru, a sada žele da dobiju starateljstvo nad tim detetom ili barem da ga viđaju povremeno.

Bila je spremna da podiže njegovu bebu (ona sama je već imala odrslog sina iz prvog braka).

On je delovao nervozno i napeto, ali i dalje mu je u očima bila ljubav kada bi pogledao u nju.

Prošlo je par meseci i devojka se porodila. Pregovori sa njom su počeli. Bila je neuredna i delovala je jeftino. Nismo uspeli da se dogovorimo sa njom za starateljstvo, sud je prednost dao majci.

Prošle su godine, tačnije 10 punih godina. Danas, u blizini zgrade suda, neko me je pozdravio. Okrenuo sam se i video čoveka od 40 - 45 godina, neurednog i očigledno pijanog.

Bio je to onaj "mladi Bog".

Saznao sam od njega da se rastavio od svoje ljubavi, jer je hteo da bude pored svog sina. Često je posećivao onu devojku i bebu. Po nekad bi prespavao kod nje, a to se nije dopadalo njegovoj devojci. Odlučila je da prekinu sve odnose: i privatne i poslovne.

Imovinu su podelili na pola. On je ostao veoma bogat mladić, ali zbog tuge što ga je ona ostavila, sve je prokockao. Preselio se kod one devojke kako bi mogao da podiže sina. Međutim, stalno su se svađali i dete je trpelo - raslo je u delikventa.

Stajao sam i gledao tog aljkavog i pijanog čoveka. Pomislio sam: "Gde nestade onaj intelektualac, mlad i uspešan čovek? Zar je moguće da jedna žena može od muškarca da napravi uspešnog čoveka, a i sto tako i da ga uništi jednim potezom?"

Pitao sam ga: "Gde je ona? Gde je tvoja ljubav?"

Pričao je sa bolom i ogorčenošću da je u Provansi, da sadi vrt i druži se sa mačkom. Da je dobro uložila svoj novac i da ne želi ni da čuje za njega....

Kasnije sam dugo sedeo u kolima i razmišljao: "Budi srećna Kraljice u toj svojoj Provansi i nikad se ne vraćaj jer mladi Bog koga si nekada znala uništio je sam sebe, nema ga više, umro je..."

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.