DOBRO POGLEDAJTE SVOJ JEZIK: Stručnjaci KINESKE MEDICINE otkrili kako da otkrijete sve NEDOSTATKE u telu!
Ilustracija, Foto: Profimedia

vodite računa

DOBRO POGLEDAJTE SVOJ JEZIK: Stručnjaci KINESKE MEDICINE otkrili kako da otkrijete sve NEDOSTATKE u telu!

Evo šta kažu brazde

Objavljeno:

Jezik je ogledalo stanja u organizmu, a prema kineskoj medicini, pojedini delovi jezika odgovaraju organima u telu, prenose beogradski mediji.

Prema kineskoj medicini brazde na jeziku povezane su s količinom tečnosti u organizmu. Njihovo značenje zavisi od položaja i dubine, a mesto na jeziku pokazuje koji je organ u pitanju. Što je ona dublja, to je disharmonija ozbiljnija i duže traje. Ako po celom jeziku ima malih brazda, radi se o nedostatku tečnosti u želucu i nedostaku jina slezine.

Duboke brazde znače da se radi o nedostatku jina bubrega. Vertikalne na stranama jezika vide se kod nedostatka či energije ili janga slezene i obično se vide kod bledog jezika.

Jedna vertikalna brazda na samoj sredini jezika ukazuje na probleme sa želucem, a ako je vrlo dugačka, ukazuje na probleme želuca, srca i pluća istovremeno.

Ako brazda ide do vrha jezika i tamo se račva, radi se o emocionalnom problemu, koji je povezan sa srcem (ljubav, porodica, prijatelji...). Ove osobe često imaju čir jer se ne mogu nositi s problemima.

BONUS VIDEO:

BABA RAZVALILA SA NIRVANOM! Kad je krenuo refren, transformisala se u rok-zver! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.