NIKAKO NE UBIJAJTE SMRDIBUBU AKO JE VIDITE U KUĆI! Ovo je razlog!
Ilustracija /Smrdibuba, Foto: WIkipedia/Yerpo

interesantno

NIKAKO NE UBIJAJTE SMRDIBUBU AKO JE VIDITE U KUĆI! Ovo je razlog!

Smrdibube su one zelene bube koje se često mogu naći u našem domu

Objavljeno: 23.06.2019. 19:48h
  • 4

Verujemo da mnogima smeta da im neki insekt uđe u vaš dom, međutim da li znate šta prema narodnom verovanju znači kada smrdibuba uđe u kuću.

Znaju izbaciti smrad, ali, to nije razlog da ih ubijate. Ime duguju odbrambenom mehanizmu koji se sastoji u štrckanju smrdljive tečnosti kada se nađu u opasnosti pa će tako odreagovati ukoliko pokušate da ih vratite napolje, na hladnoću.

Smrdibube su one zelene bube koje se često mogu naći u našem domu. Mnoge osobe prave grešku, jer žele da ih ubiju.To nemojte raditi. Možda mislite da će vam ova buba naštetiti, ali neće.

Ove smrdibube zapravo imaju pozitivni učinak, a ne negativan. One zapravo predstavljaju sreću, a kada ih nađete u svome domu može značiti da vas očekuju mnoge lepe stvari. Pored toga, one mogu značiti novac.

Narod, pak, od davnina poštuje smrdibube i veruje u njihove natprirodne moći. Tako su naši stari skovali uzrečicu koja kaže “Kad martin uđe u kuću biće i para” i smatrali da ga nipošto ne treba tjerati napolje, jer se tako teraju pare iz kuće.

Kao što vidimo, bolje je da ih ne ubijate. Možete ih jednostavno samo izbaciti vani, nema potrebe da ih ubijate. Ipak, ispada da su one dobre za vas. Sledeći put razmislite pre nego što pođete da je ubijete.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/ hayat.ba) 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media