SVI STAVLJAJU NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ PRE NEGO ŠTO NAPUSTE KUĆU: Kada saznate razlog, odmah ćete URADITI ISTO!
Danas vam otkrivamo način da ipak saznate da li i koliko dugo je vaš zamrzivač stajao bez struje!, Foto: Facebook/Sheila Pulcano Russel

genijalno!

SVI STAVLJAJU NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ PRE NEGO ŠTO NAPUSTE KUĆU: Kada saznate razlog, odmah ćete URADITI ISTO!

Briljantan trik, lak za primenu. Naročito koristan kad odlazite na duže putovanje!

Objavljeno: 13.06.2019. 21:50h
  • 79

Da li ste ikada došli sa posla ili sa dužeg putovanja i primetili da vaši digitalni satovi pokazuju pogrešno vreme?

"Sigurno nije bilo nestanka struje!" pomislićete. Čak iako je bilo, nikako ne možete znati koliko dugo nije bilo struje, zar ne?

Možda je u pitanju i nekoliko dana, što dovodi do odmrzavanja hrane i njenog kvarenja. Kada struja ponovo dođe, namirnice se ponovo smrznu i vi skoro da i ne primetite da su odmrzavane.

Kao što znamo, to može biti vrlo opasno, jer za neke prehrambene proizvode postoji rizik od širenja salmonele i drugih bakterija!

Danas vam otkrivamo način da ipak saznate da li i koliko dugo je vaš zamrzivač stajao bez struje! Moćićete da saznate da li je hrana i dalje za konzumiranje ili je suviše dugo stajala na toplom. Za to su vam potrebni:

šolja

novčić

voda

Sipajte vodu u šolju i stavite u zamrzivač da se zaledi. Kada u šolji ostane samo led, na vrh stavite i novčić i potom vratite u zamrzivač. Kada se npr. nakon godišnjeg odmora vratite kući, pre konzumacije hrane iz zamrzivača, pogledajte gde se novčić nalazi! Ako je novčić i dalje na vrhu ili eventualno na sredini kocke leda u šolji, ili nije bilo nestanka struje, ili je struja nestala za kratko, pa se voda samo delimično otopila.Ukoliko se pak novčić sada nalazi na dnu šolje, to znači da struje nije bilo dovoljno dugo da se voda skroz otopi, a novčić potone skroz do dna. Tada je bolje da hranu iz zamrzivača ne spremate svojoj porodici.

Briljantan trik, lak za primenu. Naročito koristan kad odlazite na duže putovanje!

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/ LikeMag)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media