Sitni demoni: Zašto mačke mrze vodu? (FOTO) (GIF)

GOSPODSKI, A PREDATORSKI

Sitni demoni: Zašto mačke mrze vodu? (FOTO) (GIF)

Opšte je poznato da mace nisu veliki ljubitelji ove bistre tečnosti iako su dobri plivači, a da li ste ikad razmišljali o tome šta je to toliko strašno da joj ne smeju ni prići
Objavljeno:

Me mrze baš sve mačke vodu, ali ih većna i nije baš oduševljena kada mora da se pokvasi. To ne znači da ne možete da naviknete mačku da je kupate. 7 slika za sve ljubitelje kafe i cica maca (FOTO) Iako se ponaša kao prava dama uvek je čista i brine o svom izgledu, ponekad je zbog zdravstvenih razloga neophpodno da priskočite i da je sami okupate. Zašto crne mačke donose nesreću? (GIF) Postoje mačke koje obožavaju vodu i poznate su po svojim plivačkim sposobnostima. Bengalskim mačkama i ‚‚maine coon" vrsti voda uglavnom ne smeta i mogu biti zainteresovane za aktivnosti u njoj. Mačke uglavnom ne vole vodu jer su doživele neku traumu u njoj. Možda je slučajno upala u lavor ili joj je prvo kupanje bilo jako neugodno. Nakon neugodnog doživljaja, mačku će biti teško nagovoriti na ulazak u vodu ili kupanje.

Ljudi retko kupaju kućne mačke s obzirom na to da se same čiste, ali ako želite da mačku naviknete na kupanje počnite to još od kad je mala, velike su šanse da kasnije nećete imati nikakvih problema. Važno je da je nagrađujete tokom kupanja. Najbolji načini da priviknete mačku na vodu je preko omiljenih igračaka i poslastica koje će dobijati kao nagradu. Možete bilo šta iskoristiti kao mamac da uđe u kadu u kojoj ima tek toliko vode da mačka samo pokvasi šapice kad uskoči. Možete da je nagradite i za samo prilaženje vodi. (Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.