UBACILA SAM OVO SREDSTVO U BUBANJ VEŠ MAŠINE: Krenuli su da otpadaju KOMADI KAMENCA, a onda se desilo ČUDO!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

OVO SVE IMATE U KUĆI

UBACILA SAM OVO SREDSTVO U BUBANJ VEŠ MAŠINE: Krenuli su da otpadaju KOMADI KAMENCA, a onda se desilo ČUDO!

Umesto da bacate novac na skupe preparate za čišćenje veš mašine, nudimo vam proverene trikove

Objavljeno:

U poslednje vreme vam se čini da vam veš nije dobro opran, a unutrašnjost veš mašine nema prijatan miris? Problem je verovatno u tome što se na grejaču nakupio kamenac, a u bubnju bakterije i prljavština. Postoji rešenje za to i vrlo je jednostavno.

Umesto da bacate novac na skupe preparate za čišćenje veš mašine, nudimo vam proverene trikove korisnica foruma ana.rs, koje su uz ove cake očistile svoje veš mašine i to uz pomoć sastojaka koje svi već imate u kući. Izdvojili smo trikove koji su se pokazali kao najefikasniji.

SODA BIKARBONA I SIRĆE

Operite praznu mašinu na 90 stepeni, a umesto praška za veš stavite sodu bikarbonu i na mesto omekšivača sipajte sirće. Na kraju izglancajte bubanj i vrata sredstvom za pranje prozora, jer se na tim mestima takođe skuplja dosta prljavštine.

Takođe, možete s vremena na vreme ubaciti kašiku sode bikarbone uz prašak, in a taj način sprečiti nakupljanje prljavštine i bakterija.

LIMUNTUS

Kupite 250 gr limuntusa (ako je mašina za 5kg veša, za veću možete i duplo više), sipajte u praznu mašinu, direktno u bubanj, zatvorite, uključite mašinu na najjači program za belo 90-95 stepeni, ali bez pretpranja, da ne izbaci odmah limuntus. Mašina će brzo da završi, jer nema veša koji mora da greje. Praktikujte to bar dva puta godišnje i sprečite pojavu kamenca na grejaču, što je najveći uzrok kvarova i lošeg rada veš mašina.

VARIKINA

- Mašinu ne dezinfikujem. Ne vidim potrebu. Jedino što ponekad stavim varikinu u pretpranje kada perem beli veš. Dve muve jednim udarcem. Blistavo beli veš i dezinfikovana mašina – napisala je jedna članica.

Što se tiče efikasnosti čišćenja, čini nam se da je na ovoj temi limuntus odneo pobedu i pokazao se kao mnogo bolje rešenje od sirćeta i sode.

- Mislim da je limuntus mnogo jači nego sirće. Kod mene su otpadali delići kamenca, pretpostavljam sa grejača...i neki su bili krupniji, a bilo je dosta mrvica. Po otkuvanom vešu mogu da zaključim da pere odlično – zaključila je jedna od članica sa foruma ana.rs, a ostale su se složile.

Kako vi održavate čistoću mašine za veš?

Bonus video

Izbegnite solarijum i veštačke preparate: 6 zdravih trikova kako da lepše i jače pocrnite

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.