OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE DA GREJETE U MIKROTALASNOJ! Jedna stvar je tu POSEBNO OPASNA!
Mikrotalasna pećnica, Foto: Profimedia

KORISNI SAVETI

OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE DA GREJETE U MIKROTALASNOJ! Jedna stvar je tu POSEBNO OPASNA!

Optimalno je da se jela zagrevaju više puta u kraćim intervalima

Objavljeno:

Upotreba mikrotalasne je za mnoge svakodnevna potreba, jer se u njoj hrana ugreje veoma brzo za kratko vreme, ali ono što nas zbunjuje jeste njena pravilna upotreba.

Različiti istraživački instituti u svetu dokazali su da je zračenje iz mikrotalasne rerne beznačajno. Mnogo je opasnija činjenica da se jelo u mikrotalasnoj ne zagreva ravnomerno, što može da dovede do pojave opekotina, ali pogoduje i širenju klica.

Zbog toga tečna jela pre konzumiranja uvek dobro promešajte. Jela u čvrstom stanju ostavite par minuta da se toplota ravnomerno rasporedi. Optimalno je da se jela zagrevaju više puta u kraćim intervalima.

Šta ne sme u mikrotalasnu?

Hleb i slične životne namirnice s malo vode brzo se okamene u mikrotalasnoj. Ostale namirnice s visokim udelom vode, na primer kobasice, često napuknu ukoliko ih prvo ne probušite viljuškom. Piletinu, jela s jajima i mlevenim mesom bolje je zagrejati na šporetu.

Kako se čisti mikrotalasna rerna?

U široku posudu sipajte vodu i malo deterdženta ili sirćeta i stavite u rernu da proključa. Tako će prljavština smekšati i moći ćete lako da je uklonite krpom.

Kakvo posuđe treba koristiti?

Najbolji su staklo, porcelan ili veštački materijali posebno napravljeni za mikrotalasnu. Pri tom jela ne treba poklapati, a pakovanja ne smeju da budu zatvorena jer mogu da eksplodiraju.

Bonus video

SVAKA ŽENA BI GA POŽELELA! Evo kako nastaje dijamantski prsten optočen brilijantima!

(Espreso.co.rs/ stvarukusa.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.