BOLESTAN TREND ŠIRI SE MEĐU MUŠKARCIMA: DŽELKING je veoma opasan i može da izazove OZBILJNE POSLEDICE!
Penis / Ilustracija, Foto: Profimedia

POVEĆANJE POLNOG ORGANA

BOLESTAN TREND ŠIRI SE MEĐU MUŠKARCIMA: DŽELKING je veoma opasan i može da izazove OZBILJNE POSLEDICE!

Reč je o prilično neugodnoj tehnici za koju se veruje da produžava muški polni organ

Objavljeno: 01.06.2019. 22:20h
  • 1

Muškarci pribegavaju različitim metodama kako bi povećali svoj penis, a u poslednje vreme vodi se velika rasprava na društvenim mrežama o meri povećanja penisa koja je zapravo veoma opasna, a u pitanju je "dželking" (jelqing), prenose beogradski mediji.

Reč je o prilično neugodnoj tehnici za koju se veruje da produžava muški polni organ. Poenta je u tome da penis treba da ponavlja pokrete rastezanja dok je u poluopuštenom stanju. Ovaj postupak treba ponavljati tokom dužeg vremena kako bi se video rezultat. Veruje se da kada razvučete penis svom snagom dolazi do pucanja penilnog tkiva zbog čega se posledično stvaraju ožiljci koji popunjavaju prostor i eventualno čine da penis izgleda veće.

I dok neki tvrde da su zadovoljni rezultatima, medicinski stručnjaci upozoravaju da ova praksa dugoročno može da nanese više štete nego koristi. Dva urologa su rekla da su čuli da je ovaj trend među muškarcima veoma popularan i da se muškarci raspituju o njemu. Međutim, oni savetuju da ovako nešto ne treba pokušavati kod kuće.

- Ti ponavljajući, traumatični pokreti mogu da prouzrokuju ožiljke koji s epolako pretvaraju u Pejronijevu bolest. On apodrazumeva nakupljanje taloga koj ise povezuje sa erektilnom disfunkcijom - objasnio je urolog Jamin Brahmbhat.

Dodao je da takvi ožiljci vremenom krive penis, otežavaju erekciju i penetraciju koje nekada postanu nemoguće.

- Potpuno je gubitak vremena. Vrlo je bolno, a ponekad je potrebno i do godinu dana da se formiraju ožiljci i da se eventualno vide promene u veličini penisa - dodao je on.

Sa njegovim tvrdnjama slaže se njegov kolega doktor Premal Patel sa Univerziteta u Majamiju. On savetuje da se svi muškarci koji su nezadovoljni veličinom jave svom lekaru jer ne postoji nijedan naučni dokaz da ova metoda deluje već da može da bude opasna.

BONUS VIDEO:

OVOJ RUSKINJI NI TRI MUSKETARA NE BI SMELA DA „IZAĐU NA CRTU“! Evo i zbog čega (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media