LEONARDO DIKAPRIO ULOŽIO PRAVO MALO BOGATSTVO U BURGER KOJI SADA MOŽETE KUPITI I U SRBIJI!
Biljni Burger, Foto: BBQ RANCH BEYOND BURGER

RECEPT

LEONARDO DIKAPRIO ULOŽIO PRAVO MALO BOGATSTVO U BURGER KOJI SADA MOŽETE KUPITI I U SRBIJI!

Osim što izgleda kao pravi burger, ovaj novi obrok biljnog porekla ima i ukus junećeg burgera

Objavljeno: 15:59h

Iako smo navikli da velike zvezde Holivuda uglavnom prate skandali raznih vrsta, postoje i oni koji su svoju popularnost odlučili da iskoriste u bolje svrhe.

Tako jedan od najplaćenijih glumaca Holivuda, Leonardo DiKaprio, ne troši svoje bogatstvo na jahte i skupocene automobile, već je od prvog velikog honorara 1998. godine osnovao Fondaciju koja se bavi problemima globalnog zagrevanja, ekologijom, kao i zaštitom ugroženih vrsta.

Leonardo Dikaprio
Leonardo Dikaprio foto: Leonardo DiCaprio Foundation

On učestvuje u mnogim dobrotvornim akcijama, a takođe je veoma aktivan i na drugim humanitarnim poljima.

Vođen idejom o poboljšanju uslova života za sve stanovnike planete, Leo je, pored ekologije, počeo da se bavi proučavanjem i zagovaranjem zdrave ishrane.

Leonardo Dikaprio sa članovima Fondacije
Leonardo Dikaprio sa članovima Fondacije foto: Leonardo DiCaprio Foundation

Nedavno je, zajedno sa Bilom Gejtsom, odlučio da uloži u kompaniju “Beyond Meat”, koja je napravila “biljni” burger od proteina graška. To je obradovalo vegetarijance i vegane, ali i ljude koji žele da smanje unos mesa u svakodnevnoj ishrani.

Naravno, “Beyond Burger” je postao instant hit u Americi, zatim u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, a kod nas se može kupiti u svim METRO Cash&Carry prodavnicama. Naći ćete ga u odeljenju za meso, u posebnom delu za zamrznute proizvode. Ne moramo da naglašavamo da je DiKaprio dobro zaradio od kupovine akcija ove kompanije, jer je cena deonica samo prve nedelje po izlasku na berzu skočila 168%.

Šta je karakteristika ovog burgera?

Osim što izgleda kao pravi burger, ovaj novi obrok biljnog porekla ima i ukus junećeg burgera.

Svi koji su ga probali kažu da je fantastičan, ali da je cvekla ono što mu daje sočnost, a i boju pravog mesa. Ono što je važno naglasiti jeste da se u njemu ne nalazi soja niti gluten, tako da ga mogu jesti svi.

Osnivač kompanije Itan Braun, rekao je da su godinu za godinom istraživali sastav proteina u biljkama i mesu i konačno našli razmeru koja omogućuje najmanju moguću razliku i primenili je na Beyond Burgeru.

Donosimo vam i recept za ukusni burger koji možete da spremite na roštilju i da oduševite ukućane i goste.

Burger obrok
Burger obrok foto: BBQ RANCH BEYOND BURGER

Sastojci:

Beyond Burger pljeskavice (2 pakovanja) Vegan Bafalo prstenovi (recept sa strane) (Vegetarijanski) ranč sos (Vegetarijanski) sos za roštilj 8 kriški (vegetarijanske) slanine 8 kriški gauda sira 4 zemičke

Vegan Bafalo prstenovi:

1 veliki crni ili crveni luk 1 šolja (bademovog) mleka ili bez mleka 3 kašike ljutog sosa 1 kašičica jabukovog sirćeta 1 šolja brašna za sve namene ½ - 1 kašičica Aleve paprike 1 kašičica soli 2 šolje prezli

Uputstvo za pripremu:

Zagrejte rernu na 450 stepeni. Oljuštite i isecite luk na kolutove debljine 8mm. Zatim razdvojite prstenove luka i ostavite sa strane. Uzmite 3 srednje ili male činije za mešanje.

U prvoj posudi, kombinovati bademovo mleko, 2 kašičice ljutog sosa (ostaviti 1 kašičicu) i jabukovo sirće. Umutiti da se dobro prožmu, pa kada se zgusne ostavite da odstoji nekoliko minuta.

U drugoj posudi, kombinovati brašno, ½ ili 1 kašičicu aleve paprike (u zavisnosti od toga koliko želite da bude ljuto) i so. Mešati da se prožme. U trećoj posudi, izmešajte prezle i preostalu 1 kašičicu ljutog sosa, promešajte dok se ne sjedini pa zatim umešajte ljuti sos u prezle. Sada luk ubacite u bademovo mleko, a zatim stavite u mešavinu brašna, uvaljajte da ga potpuno prekrije i otresite višak.

Potom nazad u mešavinu sa mlekom, a zatim u prezle. Pleh obložite papirom za pečenje i malo nauljite, a zatim stavite prstenove luka na pleh. Ponovite korake sa svim prstenovima luka i stavite ih na pleh.

Kada završite sve prstenove, poprskajte po površini ulje. Pecite na 450 stepeni 10-15 minuta, okrenite prstenove na pola pečenja, pa izvadite kada budu braon i hrskavi.

Beyond Burger

Spremite Beyond burger prema uputstvima sa pakovanja. Dodajte dve kriške gauda sira 1-2 minuta pre nego što se završi prženje. Ispržite (vegetarijansku) slaninu prema uputstvima sa pakovanja za pripremu, gornju i donju lepinju premažite sa vegan ranč sosom, sledi prženi burger, prstenovi crnog luka, slanina, sos za roštilj na gornjoj lepinji.

Prijatno!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.