Ova majka je na fotografijama uočila da joj petogodišnja ĆERKA ima RAK OKA! EVO KAKO DA PROVERITE VAŠE DETE!
Majka i ćerka, Foto: Printscreen

POUČNO!

Ova majka je na fotografijama uočila da joj petogodišnja ĆERKA ima RAK OKA! EVO KAKO DA PROVERITE VAŠE DETE!

Evo kako je majka primetila da joj je ćerka bolesna!

Objavljeno:

Mama Keli Peren je pregledavajući fotografije primetila da njena petogodišnja ćerka Izabela ima neobičan beli sjaj u zenici oka. To ju je zabrinulo s razlogom. Devojčici je ubrzo dijagnostikovan retinoblastom, odnosno karcinom mrežnice.

Majka sada ima za cilj upozoriti druge roditelje da proveravaju oči svoje dece i reaguju na vreme jer je i ona sama mislila da preteruje kada je prvo uočila sjaj u oku ćerke.

foto: Printscreen

"Ne mogu to da objasnim, stalno sam druge ispitivala vide li što i ja, ali niko se nije brinuo", izjavila je Perren gostujući u showu "Sunrise" koji emituje Channel Seven.

Lekari se takođe slažu da bi roditelji trebali obratiti pažnju i napominju da je ovo vrsta raka koji je teško otkriti, ali je često vidljiva na fotografijama jer bljesak fotoaparata može osvetliti tumor.

"Tako se danas najčešće dijagnostikuje. Mnogi roditelji na internetu pretražuju šta znači bela mrlja ili odsjaj u zenici i zbog toga nam većinom dolaze, a kao i sa svakim drugim rakom, što se pre dijagnostikuje, tim je bolja šansa za izečenje", upozorava dr. Ginni Mansberg.

Dr. Mansberg kaže da se deci ova opaka bolest obično postavlja pre treće godine.

"Izabela je bila starija nego što je inače slučaj. Ako vidite da se ovo ponavlja na fotografijama, svakako se obratite lekaru", upozorava i dodaje da je za ovo stanje uglavnom odgovorna genetika.

"Postoje mutacije koje se mogu preneti na decu. Zato posebnu pažnju obraćamo na dete svake osobe koja je imala retinoblastom", zaključuje dr. Mansberg.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.