TESTO ĆE BITI SAVRŠENO AKO STAVITE OVAJ TAJNI SASTOJAK: Svaka domaćica je oduševljena, MORATE PROBATI
Testo / Ilustracija, Foto: Printscreen

ISPROBAJTE

TESTO ĆE BITI SAVRŠENO AKO STAVITE OVAJ TAJNI SASTOJAK: Svaka domaćica je oduševljena, MORATE PROBATI

Donosimo vam male trikove koji će vam olakšati pravljenje testa od sad pa nadalje

Objavljeno: 05.05.2019. 12:10h
  • 26

Ljudi testo prave na razne načine, ali kada je reč o sastojcima koje koriste inače je reč o jednim te istim, te su varijacije prisutne samo u meri količina tih sastojaka ili u redosledu dodavanja istih.

Ovi trikovi su univerzalni, pa tako ne morate prilagođavati svoje proverene recepte, nego samo pri idućem pravljenju dodatno obratite pažnju i na ove detalje.

foto: Printscreen

1. Pre nego uopšte počnete sa pravljenjem testa, obavezno iz frižidera izvadite jaja i puter, te ih neko vreme držite na sobnoj temperaturi u kuhinji. Hladni sastojci mogu da naruše teksturu vašeg testa, pa da se kasnije razočarate dok budete gledali kako se razvija.

2. Nikad dok pravite testo nemojte preterivati sa količinom kvasca ili praška za pecivo, tako vrlo lako možete postići kontraefekat od željenog.

3. Testo u koje ste dodali kvasac uvek stavljajte samo u zagrejanu rernu, jer to baš utiče na kvalitet testa kasnije. 

Na kraju, najveća tajna svake iskusne domaćice jeste da one u svako testo stavljaju po samo jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta.

foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

ONO KADA TI MRKI MEDVED PROVERAVA KAKAV TI JE AUTO! A vi se tresete za volanom (VIDEO)

(Espreso.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media