POSTOJI SAMO JEDAN PRAVI NAČIN DA PODGREJETE PICU: Biće kao da ste je tek napravili!
Pica, Foto: Profimedia

saveti

POSTOJI SAMO JEDAN PRAVI NAČIN DA PODGREJETE PICU: Biće kao da ste je tek napravili!

Prvo zapamtite da je ne traba stavljati u mikrotalasne pećnice

Objavljeno: 11:26h

Ako vam je ostalo koje parče pice od ručka, a hladna vam ne izgleda jako primamljivo, uz ove savete ćete joj vratiti ukus, teksturu i miris, pa će biti užitak.

Jedina gora stvar od hladne pice je loše podgrejana hladna pica. Ali, to se može elegantno izbeći s malim trikom zahvaljajući kojem pica ponovo ima pravu aromu i prave je temperature.

Prvo zapamtite da je ne traba stavljati u mikrotalasne pećnice, jer one neravnomerno zagrejavaju hranu, a kod pice to znači da će se ili zagrejati sir, a umak ostati hladan ili će se gornji deo pregrejati, a donji ostati hladan i mokar. Takođe, pri podgrejavanju pice u mikrotalasnoj ona ispada gumena i mlaka.

Pica u rerni
Pica u rerni foto: Profimedia

1. Uzmite tignaj

Tiganj se ravnomerno zagreva i dobro drži toplinu.

2. Picu zagravajte na srednjoj vatri

Jedna od stvari koje čine picu fantastičnom je lagano hrskava korica, a kad se ohladi pica gubi svoju hrskavost. Zagrevanje na srednjoj vatri u tiganju vraća tu hrskavost pici, a i može malo u tom slučaju da se zapeče.

3. Koristite poklopac

Nakon što ste zagrejli tiganj stavite picu odmah da se greje i odmah je poklopite poklopcem. Zahvaljujući poklopcu, na tiganju će se zadržati toplina koja će otopiti sir i zagrejati umak.

4. Proverite je li se dovoljno zagrejala

Kako ćete znati da je pica dovoljno zagrejana?

Nakon otrpilike tri minuta maknite poklopac i vilicom isprobajte picu. Ako se sir razvlači, gotova je piše Men's Health.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.