ŽENE KOJE SPAVAJU SA NJIMA SU BOLJEG ZDRAVLJA: Istraživanje pokazalo da vam treba poseban tip za krevet!
Istraživanje pokazalo!, Foto: Printscreen

dokazano!

ŽENE KOJE SPAVAJU SA NJIMA SU BOLJEG ZDRAVLJA: Istraživanje pokazalo da vam treba poseban tip za krevet!

Naravno, i psi hrču i proizvode razne zvukove po noći te mogu biti nemirni

Objavljeno:

Svi znamo koliko su spavanje i dobar san bitan deo života i trebali bismo uraditi sve u svojoj moći da nam noć bude mirna. Studija na Univerzitetu u Njujorku je dokazala da žene bolje spavaju uz svoje pse nego uz muškarce.

Dr. Christy L. Hoffman je sa svojim timom napravila istraživanje na 962 odrasle žene u Americi. Saznali su da žene koje dele krevet sa psima i muškarcima smatraju da su psi mirniji te da se uz njih osećaju sigurnije i ugodnije.

Ali istraživanje je pokazalo i da vlasnici pasa idu u krevet ranije i ustaju ranije, za razliku od vlasnika mačaka. Za poređenje, mačke vlasnicima ne pružaju miran san i sigurnost kao psi, ali su bolji izbor za osobe koje su noćni tipovi i koji ne vole ustajati rano.

Dr. Hoffman je takođe naglasila da psi nisu rešenje za svakoga i za nesanicu te da ne mora značiti da će se sve osobe osećati isto kao ispitanici.

Naravno, i psi hrču i proizvode razne zvukove po noći te mogu biti nemirni, a verujemo da se nećete osećati ugodno ako imate velikog psa koji zauzima više od pola kreveta.

Ali pas sigurno neće zaudarati na alkohol u 3 ujutro. Dr Hoffman namerava da uradi isto istraživanje i s muškarcima i psima, a mi se veselimo rezultatima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.