REŠITE JAPANSKI TEST LIČNOSTI: Zamislite da ste u LAVIRINTU...
Počinjete odavde, Foto: Printscreen / LiveLeak

probajte

REŠITE JAPANSKI TEST LIČNOSTI: Zamislite da ste u LAVIRINTU...

Šta će vam se pokazati?

Objavljeno:

Za rešavanje ovog japanskog testa sa lavirintom potrebni su vam samo olovka, papir i otvoren um, a odvešće vas na zamišljeno putovanje u skrivene delove podsvesti.

Za najbolje rezultate, kada pročitate pitanje - napišite ono što vam prvo padne na pamet, bez previše razmišljanja, a značenja odgovora potražite na kraju.

Za početak zamislite kako hodate kroz mističnu i tajanstvenu šumu. Ko je sa vama? Zapišite ime osobe s kojom hodate šumom.

Polako ulazite sve dublje i dublje u šumu. Na putu susrećete životinju. Koju ste životinju sreli?

Opišite kakva se interakcija odvija između vas i životinje (razgovor, svađa, gledate se...)

Nastavljate da hodate i odjednom shvatite da je pred vama nepregledna čistina. Polako joj prilazite i otkrivate da je riječ o napuštenom lavirintu.

Koliko je veliki lavirint koji vidite?

Zaustavljate se na trenutak i promatrate tajanstveni lavirint. Proučavate zidove koji okružuju razgranate puteve unutar lavirinta.

Koliko su veliki zidovi lavirinta?

Odlučili ste da uđete u lavirint, ali osoba u vašoj pratnji odbija ući s vama. Odlučujete da ćete ući sami.

Nakon lutanja lavirintom, stižete do njegovog središta, otvorenog prostora iz kojeg se račvaju putevi. U središtu se nalazi čaša. Od kakvog je materijala napravljena? Što ćete učiniti s njom?

Napokon izlazite iz lavirinta. Koja od ovih tvrdnji najbolje opisuje vaše putovanje lavirintom?

A) Bilo je skoro pa prelagano. U kratkom roku sam prošao/prošla lavirint i bez problema sam prolazio njime.

B) Trebalo mi je vremena da se snađem u prolasku kroz lavirint, ali sad mi se čini da to baš i nije bio veliki problem.

C) Potpuno sam se izgubio/izgubila u lavirintu. U više navrata imao sam osećaj da nikad neću izaći iz njega.

D) Osoba koja me je pratila odlučila je da uđe u lavirint i pronađe me. Ona mi je pokazala izlaz. Da se to nije dogodilo, možda bih još bio unutra.

Objašnjenje rezultata

Prvo, osoba koju ste odabrali da hoda uz vas šumom je osoba koja vam je najvažnija u životu.

Sećate li se životinje koju ste susreli u šumi? Njezina veličina predstavlja vašu percepciju o veličini problema s kojima se susrećete u životu.

Način interakcije sa životinjom indikator je načina na koji se suočavate sa životnim problemima.

Lavirint je metafora različitih vijugavih i zaobilaznih puteva kojima prolazimo tokom života.

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom na to da se većina ljudi osjeća izgubljeno toekom adolescencije, vaše iskustvo u lavirintu pokazatelj je načina na koji doživljavate svoju mladost.

Veličina zamišljenih zidova lavirinta proporcionalna je vašim ambicijama za pokoravanjem izazova s kojima se susrećete u životu. Niski zidovi pokazatelj su otvorene ličnosti, dok visoki, kameni zidovi predstavljaju zatvorenu ličnost.

Sećate li se čaše iz labirinta? Trajnost materijala čaše koju ste vizualizirali govori o istrajnosti koju imate u odnosu s osobom koja vas je pratila na putovanju. Plastične ili papirnate šalice simbol su nestabilne veze do odabir jakih materijala poput metala simbolizuju da je reč o osobi koja je pouzdana i na koju se možete osloniti. Staklena čaša može biti simbol krhkog odnosa.

Ono što ste učinili s čašom simbolizuje vaš stav prema osobi koja vas je pratila na putovanju. Ako ste je ostavili, to znači da ste u distanciranom odnosu prema toj osobi, ali ako ste je podigli, znači da vam je ta osoba bliska.

Ako ste za opis vašeg putovanja odabrali:

A) Ovo znači da ste se puno zabavljali u mladosti. Nisu vas mučile uobičajene traume i pritisci s kojima su se suočavali vaši vršnjaci. No, s druge strane, to može značiti da ćete se tek u kasnijim godinama suočiti s nekim težim životnim izazovima.

B) Ovo je pokazatelj da vaše odrastanje nije bilo lagano. Verovatno ste izgubili previše vremena brinući se o uobičajenim problemima poput ljubavi, prijateljstva i budućnosti. Ali, ta iskustva pomogla su vam da se formirati u osobu koja ste sada, a lekcije koje ste tada naučili pomoći će vam u budućnosti.

C) Ako ste se osećali izgubljeno u lavirintu, znači da ste toekom adolescencije bili dosta nesigurni. Bili ste previše osetljivi, prepuni sumnje i previše ste analizirali. S druge strane, ovakav tip odrastanja dao je autentičnost i dubinu vašem karakteru.

D) Ako vam je partner pokazao izlaz, to je pokazatelj da je zadovoljstvo koje osjećate u svom sadašnjem životu rezultat prijateljstava i veza koje ste stvorili u mladosti. Možda ste imali neke lične probleme, ali uvek je bio neko uz vas ko vam je pomogao da ih uspešno rešite.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.