OVAJ KONJ ULAZI U BOLNICE I TEŠI PACIJENTE KOJI SU NA SAMRTI: Jedan mladić za njega je ipak POSEBAN (FOTO) (VIDEO)
Konj Pejo se vrlo lako se povezuje s ljudima, pa dva puta mesečno obilazi lokalne staračke domove i bolnice, Foto: Printscreen/youtube

PREDIVNO

OVAJ KONJ ULAZI U BOLNICE I TEŠI PACIJENTE KOJI SU NA SAMRTI: Jedan mladić za njega je ipak POSEBAN (FOTO) (VIDEO)

Niko ga ne prisiljava da se približi starim i bolesnim ljudima, radi to jer to voli i želi. Hoda po bolnici ili staračkom domu i sam bira sobe u koje će ući i ljude kojima će prići, koliko dugo će ostati u nečijem društvu

Objavljeno:

Pejo je 14-godišnji pastuv iz Francuske koji većinu vremena živi uobičajenim konjskim životom, obožava da trči, da se valja po travi... Ali, on je daleko od običnog konja, on je zapravo konj-terapeut. Zovu ga dr Pejo.

Vrlo lako se povezuje s ljudima, pa dva puta mesečno obilazi lokalne staračke domove i bolnice. Ulazi u bolničke sobe i pacijentima donosi radost - na nekoliko minuta zaborave na sve tegobe, nasmeju se, maze se s njim, uživaju.

Posebno se trudi da uteši one koji su jako bolesni. Ljudi ga obožavaju. Kada Pejo uđe u prostoriju, atmosfera se u sekundi promeni, od tmurne postane vedra, a na licima se razvuku osmesi.

Niko ga ne prisiljava da se približi starim i bolesnim ljudima, radi to jer to voli i želi. Hoda po bolnici ili staračkom domu i sam bira sobe u koje će ući i ljude kojima će prići, koliko dugo će ostati u nečijem društvu...

Posebno osetljiv je na jako bolesne i nemoćne pa se kod njih zadržava najduže. Kao da poseduje neko posebno čulo, tačno zna kome je njegovo društvo najpotrebnije.

Konj Pejo tačno zna kome je njegovo društvo najpotrebnije
Konj Pejo tačno zna kome je njegovo društvo najpotrebnije foto: Printscreen/youtube

Poseban odnos ima sa jednim mladićem koji u bolnici umire, malo vremena mu je ostalo. Iako ima problema u komunikaciji, sa Pejom se nekako dobro razume, imaju neverovatan odnos.

Pejo zna da stane iznad njega i posmatra ga, a jednom je mladića to toliko dirnulo da se rasplakao. Video je u očima ove divne životinje koliko se saoseća s njim.

Jedan mladić koji konja Peju mnogo voli, kaže da u njegovim očima vidi saosećanje
Jedan mladić koji konja Peju mnogo voli, kaže da u njegovim očima vidi saosećanje foto: Printscreen/youtube

Lekari su kasnije rekli da mladićevo lice nekako posebno zasija kada mu u sobu uđe Pejo, sjajem koji nisu imali prilike da vide na njemu sve dok mu prvi put nije došao do kreveta.

Osoblje u staračkim domovima i bolnicama kaže da njegove poste imaju ogroman pozitivan uticaj na njihove štićenike. Uz Peju se uvek nalazi Hasan, čovek koji vodi brigu o njemu - nerazdvojni su.

Pogledajte ovog predivnog patuva i u videu:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.