CEO ŽIVOT ŠPAGETE JEDETE POGREŠNO: Postoji jedna caka i krajnje je jednostavna!
Špagete ili rezanci su jedna od omiljenih namirnica u većini sveta, ali ono što mnogi ne znaju je da postoji pravilan način kako ih pripremati i jesti!, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

CEO ŽIVOT ŠPAGETE JEDETE POGREŠNO: Postoji jedna caka i krajnje je jednostavna!

Špagete ili rezanci su jedna od omiljenih namirnica u većini sveta, ali ono što mnogi ne znaju je da postoji pravilan način kako ih pripremati i jesti

Objavljeno:

Kada se špagete skuvaju, isperite ih u vodi kako biste uklonili ostatke škroba i izbegli lepljenje.

Špagete ili rezanci su jedna od omiljenih namirnica u većini sveta, ali ono što mnogi ne znaju je da postoji pravilan način kako ih pripremati i jesti. Prema rečima japanskog stručnjaka za hranu Bonnija Chunga, sva testenina trebala bi se pripremati tako da bude “al dente”, odnosno blago neskuvana, prenosi Mirror.

Takođe, kada se špagete skuvaju, ono što mnogi rade krivo je samo ih iscede i proliju vodu u kojoj su se kuvali. To je potpuno pogrešno.

Kada se špagete skuvaju, isperite ih u vodi kako biste uklonili ostatke škroba i izbegli lepljenje. Dok pripremate umak, pustite ih da odmaraju u hladnoj vodi, a pre posluživanja ih ponovno zagrejte u vodi u kojoj su se kuvali oko 10 minuta, preporučuje Chung.

Kada je reč o konzumaciji, Japanac navodi kako se špagete ne bi trebale jesti, tako da ih se siše ustima iz velikog zalogaja i grize na pola, nego kako bi se trebale jesti uz pomoć kašike i viljuške. Uz pomoć njih, potrebno je zagrabiti zalogaj i namotati špagete viljuškom od površinu kašike te takav zalogaj celi staviti u usta.

Ako izbegavate kašiku, tada koristite ivicu tanjira kako biste namotali rezance na viljušku i dobili obilan zalogaj koji odmah celi možete staviti u usta.

BONUS VIDEO:

HRAM SVETOG OCA NIKOLAJA U ZEMUNU: Najstarija beogradska crkva se obnavlja (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.