OVO JE JEDINI PRAVI NAČIN DA SPREMITE JAJE NA OKO: Belance će biti PRŽENO, a žumance TEČNO!
Najbolji način za savršeno jaje na oko, Foto: Profimedia

TRIK

OVO JE JEDINI PRAVI NAČIN DA SPREMITE JAJE NA OKO: Belance će biti PRŽENO, a žumance TEČNO!

Konačno se više nećete mučiti s pripemom ovog jednostavnog jela

Objavljeno: 02.04.2019. 16:55h
  • 4

Kad neko ne zna da kuva, obično se kaže da ne zna ni jaje da isprži. Međutim, ni to nije tako lako, naročito ako želite da vam belance bude prženo, a da žumance ostane tečno. Uz mali trik, pripremićete savršeno jaje.

Tajna idealnog jaja na oko je zapravo u vodi. Zagrejte kašiku ulja na tiganju, pažljivo razbijte jaje, a potom u ugao tiganja sipajte malo vode.

 

Poklopite i pustite da se prži. Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite da li je belance gotovo. Para će ravnomjerno skuvati bjlance, a žumance će ostati tečno. Usput, izbećićete prskanje ulja i zamazan šporet.

BONUS VIDEO:

 

(Espreso.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media