ČOKOLADNA SALAMA JE PREUKUSNA, IAKO NE ZVUČI TAKO: Ne peče se, lako se pravi, a tajna je u OVOM sastojku! (RECEPT)
Čokoladna salama, Foto: Profimedia

obavezno probajte

ČOKOLADNA SALAMA JE PREUKUSNA, IAKO NE ZVUČI TAKO: Ne peče se, lako se pravi, a tajna je u OVOM sastojku! (RECEPT)

Kad poslužite ovu salamu, nema te osobe koja će reći ne

Objavljeno:

Ova brza, dekorativna poslastica nije rezervisana samo za zimske dane i božićne praznike, već će se itekako dobro uklopiti i sa najsočnijim uskršnjim kolačima. Da samo znate kako neodoljivo miriše na pomorandže!

Nema jednostavnijeg i bržeg kolača od ove čokoladne salame. Osim što je dekorativna, odličnog je ukusa. Osim čokolade, keksa, tu su i korica i sok od pomorandže, a po želji u smesu možete još dodati i šaku seckanih badema, pistaća ili suvih brusnica.

Dobro ohlađenu salamu obavezno obilno uvaljajte u šećer u prahu, a kako bi što više ličila na pravu salamu u kojima jednako uživamo, povežite je ukrasnim koncem. Kad poslužite ovu salamu, nema te osobe koja će reći ne!

Sastojci:

  • 250 g petit beurre keksa
  • 125 g tamne čokolade
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike kakaa
  • rendana korica od 1 pomorandže
  • ceđeni sok od 1 pomorandže

Priprema:

1. Keks izlomite na manje komadiće, stavite ih u činiju, dodajte kakao i šećer u prahu koji ste pomešali s rendanom koricom pomorandže pa sve dobro izmešajte.

2. Na pari otopite maslac i grubo izlomljenu čokoladu, u to dodajte sok od pomorandže pa prelijte po keksima. Sve dobro izmešajte, pokrijte smesu providnom folijom i ostavite u frižideru oko 60 minuta da se smesa stegne.

3. Izvadite iz frižidera pa pustite smesu da odstoji 5 – 10 minuta na sobnoj temperaturi, potom je istresite na providnu foliju.

4. Pomoću folije oblikujte salamu, valjajte po radnoj površini kako biste dobili što verniji oblik salame, zatvorite ivice i vratite nazad u frižider na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.

5. Ohlađenu salamu obilno uvaljajte u šećer u prahu, stavite na poslužavnik, isecite i poslužite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.