SIPAO JE SIRĆE NA PARČE TOSTA, PA OSTAVIO U KANTI ZA SMEĆE PREKO NOĆI: Kad vidite šta se desilo, uradićete ISTO!
Trik sa sirćetom i tostom je jedan od najboljih trikova za uklanjanje neprijatnih mirisa, Foto: Printscreen/youtube

kuhinjski trik

SIPAO JE SIRĆE NA PARČE TOSTA, PA OSTAVIO U KANTI ZA SMEĆE PREKO NOĆI: Kad vidite šta se desilo, uradićete ISTO!

Probajte neki od 8 sjajnih trikova sa sirćetom u domaćinstvu

Objavljeno:

Postoje neki fenomenalni „kućni trikovi“ sa sirćetom – predstavljamo izbor najboljih, a za neke sigurno nikada nisi čuli! Uostalom, pokušajte sami – isplati se! 1. Odčepljivanje odvoda

Začepljen vam je odvod u sudoperi i nemate čime da ga očistite? Uzmite obično belo sirće i sodu bikarbonu. U začepljenu sudoperu sipajte šoljicu sirćeta i oko pola šoljice sode bikarbone. Kada prestane da peni– i kada mešavina ode u odvod – jednostavno isperite sudoperu vrućom vodom.

2. Čišćenje ostataka lepka

Mrzite kad nešto odlepite, a ostane ružna mrlja od lepka? Onda jednostavno uzmite malo sirćeta, poprskajte po ostacima lepka, obrišite krpom – i gotovo!

3. Neprijatan miris u kanti za smeće

Vaša kanta za smeće miriše kao da je unutra nešto crklo - iako je prazna? Rešenje je jednostavno: uzmite parče tosta (može i hleba) i dobro ga natopite sirćetom. Stavite ga preko noći na dno kante. Kad sledeći dan izvadite tost iz kante, neprijatan miris će nestati.

4. Univerzalno sredstvo za čišćenje

Ako su vam dosadila razna sredstva za čišćenje, napravite svoje. Uzmite bocu s raspršivačem, sipajte trećinu sirćeta, nekoliko kapi deterdženta za posuđe i dopunite do vrha vodom – i dobili ste sjajno i sigurno sredstvo za čišćenje za kuhinju i kupatilo.

5. Sredstvo protiv mušica

Na voću se stalno sakupljaju dosadne vinske mušice? Stavite malo jabukovog sirćeta u čašu. Prekrijte čašu providnom folijom i napravite nekoliko rupica na njoj. Mušice će ući, ali neće izaći.

6. Peglanje odeće

Ako želite da na brzinu „ispeglate“ zgužvanu majicu, onda uzmite bocu s raspršivačem i sipajte unutra četvrtinu sirćeta i tri četvrtine vode. Zatim poprskajte time majicu zakačenu na vešalici. Sačekajte da se osuši – i biće manje zgužvana!

7. Za trajnije cveće

Mrzite kada vam cveće u vazi uvene za dan ili dva? Ako dodate malo sirćeta u vodu za cveće, duže će trajati. 8. Čišćenje tiganja

Ako su se na tiganju skupile mrlje koje se ne mogu oprati, sirće je idealno prirodno rešenje. Sipajte u tiganja šoljicu sirćeta i šoljicu vode, ugrejte i ostavite da vri oko 5 minuta. Nakon toga će vaš tiganj biti kao nov!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.