8 trikova kojima ćete naterati sebe da više čitate (FOTO) (GIF)

BILO JEDNOM...

8 trikova kojima ćete naterati sebe da više čitate (FOTO) (GIF)

Čitanje smanjuje stres i čini vas srećnijim, mada često zaboravljate koliko u tome možete da uživate
Objavljeno:

Da nemate vremena za čitanje više nije ubedljiv izgovor. Ukoliko volite uvek ćete pronaći vremena, a ukoliko ne volite postoje načini kako da zavolite. Ovih 8 jako jednostavnih trikova će vas naterati da čitate više nego dosad. 13 znakova da ste natprosečno inteligentni (GIF) 1. Nemoj da izlazite iz kuće bez knjige Teško je čitati ako nemate knjigu pri ruci. Sada su dozvoljene i modernije verzije od papira, kao što su e-čitači. Bitno je samo da štivo, u bilo kom obliku, uvek imate pored sebe. Tako možete da čitate i u busu ili tramvaju, dok čekate bus ili tramvaj, na dosadnom predavanju, na pauzi na posla i slično. 2. Učlanite se u čitalački klub Ako imate određeni rok do kada treba da pročitate knjigu, verovatno ćete je do tada i pročitati. Osim ako vam je užitak da dođete na sastanak i da slušate raspravu o knjizi, o kojoj nemate pojma. Uz to, nikada nije loše da upoznate nove ljude i da se zabavite raspravljajući o nečemu.

3. Čitajte samo ono što vas zanima Život je prekratak, da biste gubili vreme na stvari koje vas ne zanimaju. Tako je sa ljudima, ali i sa knjigama. Ne biste gladali neku seriju, ako su prve dve epizode bile razočaravajuće, zar ne? 4. Čitajte u teretani Samo u slučaju hodanja na traci ili dok vozite bicikl. A akovam to nije primamljiva ideja, postoje audio verzije knjiga, koje takođe mogu da budu odličan pratilac u dugim šetnjama ili vožnjama. A tako vam i brže prolazi vreme.
5. Čitajte prie spavanja Za to postoji više dobrih razloga: to je opuštajući način da završite haotičan dan, ali svakako i zdraviji od gledanja televizije ili ekrana. Takođe, naučno je dokazano da čitanje pre spavanja utiče na kvalitet sna. 6. Nemojte da čitate više stvari odjednom Multitasking je odličan za neke stvari, ali ne i kada je reč o knjigama. Na taj način nećete u potpunosti razmišljati o onome što radite, a upravo je to poenta čitanja: uživljavanje u priču.
7. Pronađite neko mirno mesto Tako ćete se puno lakše skoncentrisati na sadržaj. Ako to nije moguće, uvek pored sebe nosite par slušalica i omiljenu muziku pa se isključite od sveta koji vas okružuje. 8. Spojite čitanje sa nečim što volite Bilo da se radi o omiljenom desertu, toploj kadi ili čaši vina. Tako ćete se još više radovati čitanju, pogotovo nakon napornog radnog dana, kada napokon dođete u svoj mali deo svemira. (Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.